Ga naar hoofdinhoud

Philipp Hess zet volgorde bij vierjarige Pavo-paarden op z’n kop

UPDATE
Keano RS2 Wint de Pavo Cup. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Niet de gedoodverfde favoriet Kjento, maar Keano RS2 werd zojuist gehuldigd tot winnaar van de Pavo Cup voor vierjarige dressuurpaarden. De KWPN-goedgekeurde Negro-zoon Kjento ging met een punt voorsprong de laatste ronde in, maar door het overrijden kwam Keano RS2 (v. Governor) dan toch nog voorbij. Aanvankelijk werd bekend gemaakt dat Kjento zelfs naar de derde plaats was afgezakt, maar dit bleek te berusten op een rekenfout. King's Pleasure (v. Dark Pleasure) werd derde.

Voor de toeschouwer waren de verschillen bij het overrijden niet groot. En ook rijdend jurylid Philipp maakte in zijn commentaar weinig verschil tussen de drie toppers van de K-jaargang.

‘Zeer veel aanleg’

“Ik heb drie heel goede paarden met zeer veel aanleg voor de sport gereden”, zei Philipp Hess na afloop. Maar zijn ‘rittigkeitsfavoriet’ was duidelijk Keano RS2. “Een paard met heel veel potentieel. De aanleuning was in het begin nog een dingetje. Maar dat werd steeds beter en ik kon ‘m op het laatst zelfs heel mooi de hoeken in rijden”, aldus Hess.

9.5 voor Kjento

Het cijfer voor ‘Rittigkeit’ voor Keano RS2 was 9.5, terwijl hij King’s Pleasure met een 9.0 bedeelde. Dit bleek later goed voor de derde plaats. Kjento kwam door de 8.8 van Philipp Hess op de tweede plaats.

Op de vierde plaats eindigde Kevin Costner Texel (Negro x Jazz) met amazone Emmelie Scholtens, vijfde werd Kendale (Everdale x Special D) met amazone Nora van Houtem.

Uitslag

Bron: Horses.nl / Clipmyhorse

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook