Ga naar hoofdinhoud

Première nieuwe kür Dujardin en Mount St John Freestyle in Londen

Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de wereldruiterspelen in Tryon zou de nieuwe kür van Charlotte Dujardin en haar Mount St John Freestyle in première gaan. Maar door de orkaan Florence werd het programma omgegooid en het laatste onderdeel van het WK geschrapt. Nu zal het bronzen paar van Tryon op de wereldbekerwedstrijd in London Olympia hun nieuwe kür tonen.

“Ik ben blij om met Freestyle terug te gaan naar Olympia”, vertelde Charlotte Dujardin aan Horse&Hound. Vorig jaar gaf ze met ‘Mrs Valegro’ een show tijdens de wereldbekerwedstrijd waar de Olympisch kampioene de talenten van de Fidermark-dochter aan het publiek toonde. Het paard was toen nog niet in de internationale piste geweest. “Het is fantastisch om terug zijn in de ‘Grand Hall’ om onze nieuwe kür te rijden. Het wordt heel spannend.”

Charlotte Dujardin kwam in 2015 voor het laatst in Olympia aan de start. Toen werd ze met Uthopia tweede in de kür op muziek voor de wereldbeker. Het jaar ervoor verbeterde Dujardin met Valegro het kürrecord van Edward Gal en Totilas en zette het op 94.30%.

Met Freestyle heeft Dujardin nog maar twee keer kür gereden en beide keren kwam het paar boven de 81%. Dat Charlotte het ook spannend vindt, schreef ze op haar Facebook-pagina bij een kort filmpje: “So excited!!”

Bron Horse&Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook