Ga naar hoofdinhoud

Van der Putten vervangt Zweistra in Nations Cup Aken

Exclusief
Marieke van der Putten met Zingaro-Apple. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
De dressuurequipe die op CHIO Aken in de Nations Cup van start gaat heeft een wijziging ondergaan. De hengst Double Dutch (v. Johnson), die onder Thamar Zweistra in recordtempo naar het B-kader liep, is niet fit waardoor de combinatie zich heeft moeten terug trekken. Deze plek wordt nu opgevuld door Marieke van der Putten met Zingaro-Apple (v. Painted Black), die alleen nog een internationale A-kaderscore verwijderd zijn van opname in het hoogste kader. 

“Double Dutch was niet helemaal in orde waarop Thamar hem helaas heeft moeten terugtrekken”, vertelt bondscoach Rien van der Schaft. “Daarop heb ik een aantal andere ruiters benaderd maar voor een aantal paste Aken niet goed in de planning. Marieke was de volgende die in aanmerking kwam en ze wilde heel graag.”

Veel kwaliteit

Op CHIO Rotterdam bracht Marieke van der Putten Zingaro-Apple in de CDI3* aan de start. De sensibele zoon van Painted Black heeft veel talent voor het hoogste niveau maar door spanning bleef in Rotterdam een hoge score uit. “De combinatie heeft kwaliteit en als ze het stadion in Aken goed doorkomen, verwacht ik er veel van”, aldus Van der Schaft.

Team Aken

Het Nations Cup-team in Aken bestaat uit:
Patrick van der Meer met Zippo (v. Rousseau)
Jeannette Haazen met Dabanos D’04 (v. Abanos)
Margo Timmermans  met Catch Me (v. Dreamcatcher)
Marieke van der Putten met Zingaro-Apple (v. Painted Black)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.