Ga naar hoofdinhoud

Quint en Hosmar dubbelverdieners

Laura Quint met Velazquez. ©Paardenkrant/Melanie Brevink - van Dijk

Vandaag op de eerste dag bij de subtop in Raalte was de uitslag vrij eenduidig. Laura Quint schreef beide ZZ-Zwaar proeven op naam met de achtjarige Johnson-nakomeling Edison, met percentages van dicht tegen de 70% aan, en Frank Hosmar was oppermachtig in de Lichte Tour. De ruiter won zowel de Prix St. Georges (68,36%) als de Intermédiaire I (69,74%) met zijn toppaard Alphaville N.O.P. (v.Sandreo).

Laura Quint, die onder meer succesvol was  met de hengsten Vélazquez en Zizi Top, was in Raalte beduidend een klasse apart in het ZZ-Zwaar. Met scores van 69,71% en 69,86% stond ze op eenzame hoogte en dat nog wel tijdens haar debuut! In de eerste proef bedroeg het verschil met de nummer twee Noortje Radstake met Soliste, bijna 8% en in de tweede was dat haast nog 7%. Saskia Meijer werd hier nu tweede met Wiener met 62,79%.

Enthousiaste juryleden

Zowel Marlon van Wissen als Dirk de Haas waren erg enthousiast over het debuut van Laura Quint en Edison in het ZZ-Zwaar. Beide juryleden prezen de kwaliteiten van het paard, dat Quint in mede-eigendom heeft met de fokker Roelof Veerman en nu een maand of negen rijdt. De Haas noteerde op het protocol: ‘Wow genoten! Wat een klasse. Veel succes!’

Hosmar rijdt solide proeven

Routinier Frank Hosmar mocht in de Lichte Tour beide keer de eerste prijs ophalen. Met Alphaville N.O.P. liet de ruiter twee hele geroutineerde proeven zien waardoor hij door beide juryleden unaniem op de eerste plek kwam. “Ik leer steeds meer los te laten dat ik 100% controle wil behouden en daardoor wat safe blijf rijden”, vertelt Hosmar. “Doordat ik nu iets meer de controle als het ware durf los te laten, en dus meer durf te rijden met meer expressie, gaat het steeds beter. Meer expressie betekent dus niet minder controle, waar ik voorheen nog wel eens bang voor was. Ik merk ook dat het Alphaville allemaal steeds gemakkelijker af gaat. Hij loopt steeds meer gedragen en gaat met meer gemak de proef door. Natuurlijk wil ik het allemaal nog weer bete. Nog meer afdruk en meer achten.” Hosmar wil in aanloop naar de selecties voor het EK para dressuur nog een paar regulier starten en dan eind mei de eerste internationaal in Roosendaal, wat geldt als selectie voor het EK. “En ik hoopte dat ik nog naar Mannheim kon, ook om mijn jonge paard ervaring op te laten doen, maar dat wordt me helaas wat te prijzig”,aldus Hosmar die hiermee een goed punt aansnijdt wat betreft de kosten die internationale starts met zich meebrengen.

Verwaal gedegen concurrent

In de Intermédiaire was slechts één prijs te vergeven, aan Hosmar, in de Prix St. Georges eindigde Linda Verwaal met Jakari II, die ze nog niet zo heel lang op dit niveau rijdt, als tweede met 68,68%. Kiki Pols en Esprit (v. San Remo) werden derde met 64,34%

Jeugd

Tot slot was er nog een gecombineerde Junioren/ Young Riders rubriek, waarbij de landenproef werd gewonnen door juniorenamazone Anouk Beelen met Derrel. Zij behaalden een percentage van 64,86%. In de individuele proef kwam Young Rider Louanne Eenkhoorn met Clinton aan kop met 60,46%. De andere deelnemer in deze groep groette af.

Uitslag subtop Raalte.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook