Ga naar hoofdinhoud

Remy Bastings ongecompliceerd naar 72% in Inter II

Op de subtopwedstrijd in Ammerzoden won Remy Bastings zondagmorgen de gecombineerde Intermédiair I/II. Met de Spielberg-nakomeling Dior S noteerde hij 72% in de Intermédiaire II.

“Natuurlijk wil je allemaal een paard dat heel spectaculair beweegt. Dat doet deze niet, maar het is zo’n lieverd en hij maakt nooit fouten. Hij is zo fijn ongecompliceerd te rijden”, steekt Bastings van wal.

Verkocht
“Het uitstrekken vind ik echt niet goed genoeg, maar dan krijgt hij nog een zes of een zeven. Hij loopt heel stabiel de proef door met een foutloze piaffe-passage tour en foutloze pirouettes. Verder stapt hij naar de overkant voor een acht of negen. De juryleden waren ook erg enthousiast over hem.”
Bastings rijdt hem nu bijna twee jaar. Inmiddels is hij van eigenaar veranderd en is Dior verkocht naar Japan. “De nieuwe eigenaar rijdt niet slecht, maar heeft nog weinig ervaring. Toch rijdt hij er als vanzelf mee rond. Voorlopig blijft hij nog wel hier. In ieder geval tot einde van het jaar, dus we gaan nu wel naar de Grand Prix toe werken.”

Nip Tuck
“Tot twee jaar geleden had hij nog nooit een wissel gesprongen. Het is dus allemaal heel snel gegaan. Hij denkt graag mee, maar daar moet ik ook een beetje mee oppassen in het aanleren van nieuwe dingen, zoals de zig-zag. Dat moeten we rustig oefenen, zodat hij wel op mij blijft wachten. Ik heb altijd gezegd dat het net zo’n paard is als Nip Tuck van Carl Hester; niet spectaculair, maar heel stabiel en nooit fouten willen maken. Daar kom je ook een heel eind mee.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook