Ga naar hoofdinhoud

Renate van Vliet: ‘Ja, ik wil!’

Update
In Style (v. Eye Catcher) met Renate van Vliet Foto: Melanie Brevink- van Dijk

Ze kan terugkijken op een succesvolle dag, Renate van Vliet won vanmiddag op de Subtopwedstrijd in Someren de Prix St. Georges met de Jazz-zoon Axia's Victory U.S. Ze behaalde 68,55% en bleef daarmee een kleine procent voor op Kirsten Beckers en Djuice (v. Jazz). Na afloop kreeg de amazone een telefoontje van de KNHS, of ze komende zaterdag deel wil nemen aan het Nederlands kampioenschap in Ermelo. "Die heb ik maar beantwoord met: ja, ik wil!"

De 26-jarige Renate van Vliet is erg tevreden over het optreden van Axia’s Victory U.S. “Ondanks de storm was hij heel mooi op mij geconcentreerd. Ik kan steeds beter de controle houden. In de pirouettes mag hij nog net iets actiever blijven vind ik zelf, maar van één jury hadden we daarvoor wel een acht. In een serie hadden we een telfout”, vertelt de amazone.

Internationaal

Bij één jury kwam de score uit op 70,5%. “Als hij zich zo mooi door blijft ontwikkelen dan komt die 70% er wel”, is de amazone optimistisch. “Deze zomer wil ik graag een aantal keren internationaal starten en dan hopelijk volgend jaar over naar de Grand Prix. Thuis oefenen we dat al een beetje en dat gaat goed”, aldus Van Vliet.

Close call

Beckers stuurde de negenjarige Djuice naar 67,76% en werd daarmee op de hielen gezeten door Joyce Lenaerts en de Voice-zoon Euro. Zij behaalde 67,63%.

Mandy Wilms, die eerder vandaag de ZZ-Zwaar won met Deep Purple (v. Quaterback), werd met El Ganador (v. Estobar NRW) vierde. Haar score bedroeg 66,91%.

Tweede zege voor Kyra Klinkers

Nadat ze eerder vandaag al de eerste ZZ-Zwaar-proef won, won Kyra Klinkers vanavond ook de gecombineerde Intermediaire II/Grand Prix-rubriek. Met de Lord Sinclair I-zoon Whoopydoo reed ze 66,78% bij elkaar.

Remco Zuidam reed eveneens de Intermediaire II met de OO Seven-dochter Astrid Sollenburg en zag zijn optreden beloond worden met 65,26%, goed voor plaats twee.

Inna Logutenkova, de oorspronkelijk Oekraïense amazone die in België woonachtig is, werd respectievelijk derde en vierde. De leerlinge van Sjef Janssen behaalde met Fleraro (v. Flemmingh) 64,95% en stuurde Don Gregorius (v. Don Cardinale) naar 63,55%.

Lees ook: Mandy Wilms: ‘Dit geeft extra voldoening’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook