Ga naar hoofdinhoud

Rentree Bella Rose en Don Johnson in verschiet

Isabell Werth met Bella Rose. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Duitse dressuuramazone Isabell Werth heeft in een interview met een Duitse krant aangekondigd dat twee van haar toppaarden binnenkort weer in de ring verschijnen. Zowel Bella Rose als Don Johnson zijn beide weer in training en komen binnenkort dus weer in actie. 

De 47-jarige amazone was graag met een van beide toppaarden afgereisd naar de Olympische Spelen in Rio om de strijd aan te gaan met Valegro, maar blessures gooiden roet in het eten. Gelukkig had de Duitse amazone de beschikking over Weihegold  OLD en verscheen ze alsnog in de ring in Rio.

Half november weer in de ring

Werth verwacht dat ze volgende maand weer in de ring verschijnt met de vijftienjarige Don Johnson. “Waarschijnlijk komt hij vanaf half november weer in actie”. De Stuttgart German Masters worden verreden van 16 tot 20 november, waardoor het een potentiële wedstrijd is voor de combinatie.

Hoefzweer

De charmante Bella Rose kreeg bij de Wereldruiterspelen in Caen een hoefzweer, waarna de merrie niet meer is gestart. De trainingen van Werth en haar ‘once in a lifetime paard’ Bella Rose gaan goed, maar de merrie heeft nog wat meer tijd nodig voordat ze weer op wedstrijd verschijnt. Werth had in het verleden het vertrouwen dat Bella Rose Valegro zou kunnen verslaan, maar doordat Valegro bij de Olympische Spelen in Rio voor het laatst aan start kwam, zullen Bella Rose en Valegro niet meer tegen elkaar strijden.

Bron: St. Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook