Ga naar hoofdinhoud

Reuze sprong Beatriz Ferrer-Salat op wereldranglijst

Beatriz Ferrer-Salat en Delgado Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met name de twee overwinningen op de 5* wedstrijd in Madrid van Beatriz Ferrer-Salat met haar De Niro-zoon Delgado zorgden ervoor dat de Spaanse dressuuramazone de grootste sprong op de wereldranglijst maakte deze maand. Ferrer steeg maar liefst 283 plaatsen. Isabell Werth heeft met Weihegold (v. Don Schufro) haar eerste positie stevig in handen.

Beatriz Ferrer-Salat is weer helemaal terug in de top van de dressuurranking. In november won de Spaanse niet alleen de Grand Prix en de kür op het CDI5* in Madrid met haar Olympadepaard Delgado, maar werd ook nog eens derde en tweede op de wereldbekerwedstrijd in Lyon. Ferrer staat hierdoor op plaats 16 tussen Edward Gal met Glock’s Voice en Madeleine Witte-Vrees en Cennin in.

Gal hoogst geplaatste Nederlander

Gal is de hoogst geplaatste Nederlander op plaats 15 met de KWPN-hengst. Omdat hij sinds het EK niet meer is gestart met de De Niro-zoon is hij twee plaatsen gezakt. Madeleine Witte klom een plaats met de Vivaldi-hengst Cennin. Het paar pakte punten in Lyon met de twee vijfde plaatsen.

Von Bredow opvallende stijger

Een andere opvallende stijger op de FEI ranking is Jessica von Bredow. De Duitse amazone is na haar bevalling sterk terug gekomen. Met de KWPN’er Unee BB (v. Gribaldi) won ze twee proeven op het CDI4* in Oldenburg en klom hierdoor van plaats 86 naar de elfde plaats. Haar landgenote Dorothee Schneider kwam met stip de top tien binnen. De tweevoudige Olympiër steeg met Sammy Davis Jr. (v. San Remo) van zeventien naar plaats acht.

Werth stevig op kop

Isabell Werth staat fier op de eerste plaats met haar wondermerrie Weihegold. Door de dubbele winst op de wereldbekerwedstrijd in Stuttgart heeft de Europese kampioene haar koppositie verstevigd. Sönke Rothenberger heeft zijn tweede plaats behouden met de Van Gogh-zoon Cosmo. Hij is sinds het EK, waar hij team goud en twee keer zilver won, niet meer in de wedstrijdring geweest.

Langehanenberg in top tien

Met Emilio 107 (v. Ehrenpreis) staat Isabell Werth ook nog derde, ze verwisselde van plek met Laura Graves en Verdades (v. Florett As). Helen Langehanenberg sluit de top tien af. Zij kwam met Damsey FRH (v. Dressage Royal) van plaats vijftien.

Overige Nederlanders

De overige Nederlanders in de top vijftig zijn Adelinde Cornelissen met Aqiedo (v. Undigo) op 34, Patrick van der Meer staat met Zippo (v. Rousseau) op plaats 40 en Diederik van Silfhout kwam de top vijftig binnen met Four Seasons (v. Fürst Piccolo) op plaats 47.

Klik hier voor de FEI ranglijst.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook