Ga naar hoofdinhoud

Revanche voor Jennifer Sekreve en San Siro tijdens tweede selectie ZZ-Zwaar

Update
Jennifer Sekreve met San Siro. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zojuist heeft Jennifer Sekreve met San Siro de selectiewedstrijd in Emmeloord voor het NK Subtop ZZ-Zwaar op naam geschreven. Met een score van 72,64% bleef ze Adelinde Cornelissen met Fleau de Baian en Deborah Dolle met Alibi (70,21%) voor. 

“De vorige selectie vond ik zelf wat minder gaan en toen werden we vierde”, vertelt Jennifer Sekreve. “Ik was nu wel tevreden. San Siro stond er fijn aan in de proef. We hadden wel een dikke fout in de keertwending, wat ons terecht een 4 opleverde. Verder kan het allemaal nog wat meer gestroomlijnd en bevestigd. Dan kunnen er zeker nog wat puntjes bij. Ik hoop me te plaatsen voor het NK!”

Cornelissen presteert constant

Adelinde Cornelissen won de eerste selectiewedstrijd in Harich met de zesjarige broer van haar toppaard Parzival, en liet nu weer een hele bevestigde proef zien waarbij de scores telkens ook heel constant zijn. Met 72,21% werd Cornelissen nu tweede. Op haar Facebook liet ze weten erg blij te zijn met haar Fleau.

Dollee derde

Op plek drie eindigde Deborah Dollee die haar zelfgefokte Alibi naar 70,21% stuurde, en daarmee bestond de top drie louter uit combinaties die boven de 70% scoorden. In september streden Sekreve en Dollee in het ZZ-Licht nog om de titel Nederlands Kampioen en nu lijken de dames het ook weer tegen elkaar op te gaan nemen in het ZZ-Zwaar. Deze slag werd in ieder geval gewonnen door Sekreve en San Siro.

Diederik van Silfhout heer en meester

Diederik van Silfhout domineerde de Lichte Tour selectie vandaag. Met de getalenteerde KWPN-hengst Expression van familie Van Norel won hij de selectie met een score van maar liefst 75,99% en met Szenario (v. Sorento) werd hij tweede met 73,55%. Ilse van Cranenbroek completeerde de top drie door haar Emerald S naar een score van 72,17% te sturen. Een enorm sterke groep dus, waarbij de gehele top 6 scores van boven de 70% reed. “Expression liep echt heel goed”, vertelt Van Silfhout trots na afloop. “Hij pakte heel fijn aan en vooral in zijn drafwerk scoort hij heel erg goed. Het is sowieso een paard met weinig zwakke punten, helemaal als hij eraan is. Dan scoort hij eigenlijk op alle onderdelen. En Szenario liep ook goed. Dit was nu de derde keer. De eerste keer liep hij heel goed, 76%, maar de tweede keer was hij even helemaal de weg kwijt. Nu had ik wat korter en scherper losgereden en dat pakte goed uit. Het is een heel goed paard dat alles nog wat groot doet en nog moet leren klein te lopen. Hij is voor de verkoop, dus als hij weg is is ie weg, maar anders zou ik er graag nog het NK mee rijden als dat lukt.”

Bekijk hier de volledig uitslag.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook