Ga naar hoofdinhoud

Robert Dover aangewezen als chef d’equipe VS

VS Bondscoach Robert Dover Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Amerikaanse paardensportfederatie USEF wijst de 58-jarige Robert Dover aan voor de functie van technisch adviseur en chef d’equipe van het Amerikaanse dressuurteam. "Ik voel me vereerd dat ik ben gekozen. Ik ga mijn best doen om aan de verwachtingen te voldoen", aldus Dover. Lange tijd was ook de Nederlander Rien van der Schaft (59) kandidaat voor deze functie, maar het selectiecomité gaf de voorkeur aan Dover.

Robert Dover nam zelf maar liefst zesmaal deel aan de Olympische Spelen en nam daarbij verschillende medailles mee naar huis. In 2008 besloot hij zich terug te trekken uit de wedstrijdsport. Hij heeft met het begeleiden van het Canadese dressuurteam naar de Wereldruiterspelen ervaring opgedaan als coach. “Mijn wens is om te werken met de ruiters, hun persoonlijke trainers en de nationale coaches om zo een sterke pijplijn te ontwikkelen vanaf de jeugd op pony’s tot de internationale elite”, vertelt Dover over zijn strategie.

Anne Gibbons was de afgelopen jaren de coach van de Amerikaanse dressuurruiters, terwijl Eva Salomon de functie van chef d’equipe bekleedde. Zij besloten echter kort na elkaar te stoppen met hun functie, waarna is besloten deze twee rollen in de toekomst te laten vervullen door één persoon. Dover was ook in 2008 al in de race voor de functie als coach, maar werd toen verslagen door Anne Gribbons.

Bron: Horses / Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook