Ga naar hoofdinhoud

Robin van Lierop en Denza Lenza weer aan de gang

Update uitslagen
Foto: Melanie Brevink

Op de subtopwedstrijd in Werkendam donderdag was Jeroen Okkema oppermachtig in het ZZ-Zwaar. Met De-Macho Z.I. won hij twee proeven met fraaie scores. In de gecombineerde Prix St. Georges/ Intermédiaire I ging de zege naar Karen Nijvelt en Berato (v. Sjarlo) met een score van 67,87%. Robin van Lierop en Denza Lenza (v. Spielberg) werden hier op korte afstand van Nijvelt derde. De combinatie is na lange tijd weer bezig met hun weg terug in de wedstrijdring.

Robin van Lierop kijkt met gemengde gevoelens terug op hun  proef in Werkendam.
“Ik was wel tevreden, maar ook weer niet”, steekt hij van wal.
“We hadden 67,5% in de Inter I dus dat was niet slecht. Vorige week in Vorden was ze heel erg kijkerig, maar toen reed ik wel door. Nu was ze niet kijkerig, maar reed ik zelf niet genoeg door. Ik had in de ochtend les gehad met een ander paard. Daarmee had ik veel basiswerk gedaan. Dat werk probeerde ik mee te nemen in de proef met Denza. Het gevoel om de ring was nog wel goed, maar in de proef was ze teveel in zichzelf gekeerd en had ik er dus meer aan moeten rijden. We hebben er weer van geleerd”, legt Van Lierop uit.

Bulten
Lange tijd was de combinatie niet te zien tussen de witte hekjes. “Denza had last van een allergische reactie van binnenuit. Ze kreeg bulten waar we niks aan konden doen. Helaas zaten ze ook onder het zadel en waren ze erg gevoelig. Iedere keer als de bulten wegtrokken konden we weer een paar weken rijden en dan kwamen ze weer terug en waren we weer uitgereden. Ze heeft dus niet een half jaar stilgestaan, maar we konden ook niet goed op gang komen.”

Veulen van Franklin
De bulten trokken uiteindelijk vanzelf weg en de combinatie kon weer terug aan de gang. “Het is nu weer even zoeken waar we moeten zijn als combinatie en we  moeten weer ritme opdoen. Denza verwacht dit jaar via embryotransplantatie een veulen van Franklin. Wellicht dat we dat dit jaar weer gaan proberen. Ik ben in ieder geval heel blij dat we weer aan het rijden zijn. Het is zo’n fijn paard en ze laat ook echt zien dat ze het hogere werk in huis heeft”, besluit Van Lierop blij.
De tweede plaats was voor Eline van Egmond. Ze noteerde met Donovan (v. Spielberg) 67,6% met haar Prix St. Georges-proef. De top drie zat dus erg dicht bij elkaar.

Twee keer oranje voor Okkema
Jeroen Okkema won twee proeven met de Lord Leatherdale-nakomeling De-Macho Z.I. met 68,21% en 66,43%. Het was de tweede keer dat de combinatie op dit niveau acteerde.
De tweede prijs in de eerste proef ging naar Talitha Vink en Bella Rosa (v. Belissimo M) met 64,07%.
Plaats drie was voor Yardena van Es, die met Excellent Diva (v. Lord Leatherdale) 63,07% noteerde. In de tweede proef werd de combinatie tweede met 62,29%.

De vierde plaats in de eerste proef was voor Benjamin Maljaars. Hij reed het Grand Prix-paard van Grieteke Oldenburger, Vonkenstein (v. Ferro,) naar 62,29%. Vonkenstein wordt ook in de Grand Prix uitgebracht door Maljaars zijn werkgever, Laurens van Lieren.

Bekijk hier de volledige uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook