Ga naar hoofdinhoud

Robin van Lierop en Finja winnen ook derde selectie

Robin van Lierop met Finja. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Met de fraaie score van 72,11% wonnen Robin van Lierop en Finja (v. Flatley) vandaag op de Subtopwedstrijd in Ammerzoden de derde selectie in de Lichte Tour. Het duo won ook al de eerste selectie, werd vierde op de twee selectie en heeft daarmee een ticket op zak voor het NK dat over twee weken in Ermelo wordt verreden.

Op het NK van vorig jaar wonnen Van Lierop en Finja de reservetitel in het ZZ-Zwaar. Begin dit jaar maakten ze de overstap naar de Lichte Tour en hebben laten zien in deze klasse ook een combinatie te zijn om rekening mee te houden. De in de eerste en tweede selectie behaalde plaatsingen waren al voldoende voor deelname aan het NK maar Van Lierop koos er bewust voor zijn talentvolle merrie ook vandaag nog te starten. “De vorige selectie had ik niet zo’n fijn gevoel. Toen kwam Finja in de proef teveel terug, verloor ze haar balans, kwam tegen een hekje, misten we een wissel en dat leverde enen op”, legt Van Lierop uit.

Op de gok

“Vandaag was echt weer beter dan de vorige keer en ik ben super tevreden. Finja gaf gelijk bij het losrijden een heel fijn gevoel en ik heb een fijne proef kunnen rijden. Het was redelijk foutloos, alleen bij het binnenkomen en afgroeten was het halthouden niet zo mooi. De lijnen waren kaarsrecht maar bij het halthouden verloor Finja net wat balans omdat ik opzij naar de E en de B zat te kijken. Volgende keer kan ik dat beter op de gok doen”, lacht de ruiter.

Goede vibe

Vooral de pirouettes en de series leverden hoge punten op. “In de draftour kunnen de punten nog omhoog, daarin ben ik zelf nog net iets te voorzichtig. Er zitten zeker nog een paar tandjes meer in maar dat houden we nu in de proef nog niet helemaal vol”, aldus Van Lierop die afgelopen week met Finja bij Anky van Grunsven trainde. “Het was al even geleden dat we bij Anky waren geweest en van de week hebben we weer super fanatiek gelest. Anky heeft me echt weer op scherp gezet en vanaf de les was Finja iedere dag in vorm. We hebben echt de goede vibe!”

Theo Hanzon

Theo Hanzon was naast Van Lierop de enige die ook een score boven de 70 procent liet noteren. Hij reed de bij het AES-gekeurde hengst Double D (v. Lord Leatherdale) met 70,53% naar de tweede plaats. Met de vijfde plek die het duo behaalde op de tweede selectie heeft deze combinatie zo goed als zeker ook een ticket voor het NK, waar Hanzon ook de talentvolle merrie Helena van het Goorhof (v. Gribaldi) in de Grand Prix gaat starten.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook: 
Mara de Vries: ‘Hopelijk is het genoeg voor het NK’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.