Ga naar hoofdinhoud

Robin van Lierop: ‘Mijn dag kan niet meer stuk’

Robin van Lierop met Finja. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
De startlijst van de selectiewedstrijd in Uden in de Prix St. Georges beloofde op voorhand al dat het een spannende wedstrijd zou worden zondag. Ruim 40 deelnemers gingen van start, waarin een hele grote groep zeer aan elkaar gewaagd was. Robin van Lierop startte al als vierde, maar bleek wel de winnende score van 73,49% te hebben neergezet. Ook de Intermédiaire II kwam op naam van Van Lierop.

“Mijn dag kan echt niet meer stuk. Echt zo gaaf”, reageert Robin van Lierop uitgelaten als de laatste resultaten bekend worden gemaakt.
Met RS2 Finja (v. Flatley) kwam hij van start in de Prix St. Georges en won dus met 73,49%.
“Finja liep een goede en foutloze proef, maar vorige keer in Nieuw en Sint Joosland liep ze met iets meer impuls en nam zij mij iets meer mee. Nu moest ik er meer aan rijden, waardoor het beeld iets minder vanzelfsprekend was. Dat hadden de juryleden ook goed gezien”, vertelt Van Lierop.

Spannend
“Het was een hele pittige groep en ik moest in het begin starten. Tussendoor ben ik naar huis gegaan om Cupido te vlechten en op te halen. Voor mij werkt dat beter dan dat ik de hele tijd moet wachten. Dat is wel erg spannend.”

‘Zig-zag nog nooit gereden’
Met RS2 Cupido startte Van Lierop later in de kleine rubriek Intermédiaire II. Met de Rhodium-nazaat pakte hij hier ook de zege. Dit keer met maar liefst 72,50%. Voor de combinatie was dit de derde start op dit niveau, maar de overstap naar de Grand Prix zit er nog niet in.
“Nee joh, dat kan ik nog niet. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een zig-zag met hem gereden”, lacht hij.
“Ik wilde eerst goed een Inter II-proef rijden en dan ook alles zo door kunnen rijden, zoals ik wil. Dat lukte vandaag heel goed en ik bleef er zelf goed aan rijden. Hij keert soms een beetje in zichzelf door de spanning, maar dat kon ik nu ook mooi blijven regelen. We moeten allebei eerst nog een beetje handiger worden op dit niveau voordat we overgaan.”

Vier boven de 70%
Denise van den Dries volgde hier op de tweede plaats met Argo (v. Krack C) met 67,30%.
In de Prix St. Georges was de tweede plaats voor Kirsten Beckers en Aladin (v. Tchaikovsky) met 72,96%. Derde werd Ilse van Cranenbroek. Met Emerald S (v. Ampère) noteerde ze 72,76%.
Stephanie Beek en Etoile Riche (v. Sir Oldenburg) werd vierde met 70,20%. Plaats vijf was voor Jennifer Sekrève en San Siro (v. San Amour) 69,54%. Ook Sandy van Boxmeer en Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley) bleven boven de 69%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook