Ga naar hoofdinhoud

Rock Forever NRW naar Grand Prix overwinning

Oliver Oelrich met Rock Forever. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

De Westfaalse hengst Rock Forever NRW (v. Rockwell) heeft onder zijn amazone Sophie Holkenbrink in Ankum de Grand Prix voor paarden vanaf elf jaar gewonnen. De combinatie kwam uit op een score van 67,867% en bleef daarmee voor op Friederike Hahn en Frizzanto P (v. Federweisser).

Rock Forever NRW begon zijn carrière als dressuurpaard op driejarige leeftijd met een bronzen medaille op de Bundeschampionate. Een jaar later deed hij daar een schepje bovenop en kwam thuis met zilver. In de fokkerij maakte hij vooral furore als vader van Rosamunde, het getalenteerde Grand Prix paard van Steffen Peters.

KWPN-er U-Rockstar op drie

Bianca Kasselmann stuurde Delatio (v. De Niro) met 67,100% naar de derde plaats en bleef daarmee voor op Zina Facklam. De Duitse behaalde met de KWPN-gefokte U-Rockstar (v. Jazz) een score van 66,567%.

De vijftienjarige U-Rockstar werd eerder in zijn carrière uitgebracht door Kebie van der Heijden en later door Maria Eilberg, onder wie hij zijn Grand Prix-debuut destijds maakte. In de Equine Eliteveiling van 2013 wisselde hij van eigenaar voor 235.000 euro.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook