Ga naar hoofdinhoud

Van der Schaft en Be Painted winnen Inter II-debuut: ‘We wachten nog even met de overstap’

Romy van der Schaft, hier met Seigneur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd in Hoek van Holland maakte Romy van der Schaft met Be Painted (v. Gribaldi) vandaag haar debuut in de Intermédiaire II. Dat sloot het duo met een score van 67,43% gelijk winnend af en daarmee behaalden ze ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix.

“Hoewel we nog wel wat dingetjes hadden, ben ik super tevreden over ons debuut op dit niveau. Maar voordat we overstappen naar de Grand Prix, gaan we eerst nog wat meer routine opdoen in de Inter II,” vertelt Romy van der Schaft die als dochter van Inge en bondscoach Rien van der Schaft beschikt over een flinke dosis dressuurgenen.

Hoogste GP-score voor Schmid

Kim Schmid reed met 66,90% de hoogste score in de Grand Prix bijeen. Voor de laatste lijn met piaffe en passage noteerde ze met Pharmahorse Theodoor (v. Metall) meerdere 7,5-en. In het gecombineerde Zware Tour-klassement eindigde het duo op de tweede plaats.

Kruiniger en Uzzo debuteren in U25

De derde plaats in het gecombineerde Zware Tour-klassement was voor Charlotte Kruiniger en President’s Majestic Uzzo (v. Lancet). Na een aantal wedstrijden in de Intermédiaire II, debuteerde het duo vandaag in de Grand Prix U25 en kwam met achten en negens maar ook een aantal foutjes uit op 66,28%.

Van Engelen en Bouwman

Voor de klasse ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma. Lotte van Engelen en Elegance (v. Ziësto) wonnen de eerste proef  met 66,29%, gevolgd door Jeske Bouwman die Enterprice (v. Ampère) naar de tweede score van 65,21% reed. Deze combinatie behaalde in de tweede proef de winnende score van 62,79%. In deze proef eindigde Priscillia van der Poel met Barrichello (v. Quite Easy) met een score van 62,36% als tweede.

Bo van den Heuvel lichtpuntje bij jeugd

Bo van den Heuvel en de negenjarige vosmerrie Bella Johnson (v. Johnson) maakten vandaag hun debuut bij de junioren. In de gecombineerde rubriek voor junioren en young riders behaalde het duo de winnende score van 65,20% en was daarmee de enige combinatie die boven de 65% scoorde. Junior Ezra Boer en Zoë D (v. Gribaldi) volgden met 61,76% op de tweede plaats.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Kirsten Brouwer en Eye Catcher verpletteren eigen record: ‘Hij was écht goed’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook