Ga naar hoofdinhoud

Rothenberger over nieuwe aanwinst: ‘Deze gaat dit jaar nog Grand Prix lopen’

Exclusief
Santiano (v. San Amour I) en Sönke Rothenberger - Foto: Instagram Sönke Rothenberger

Familie Rothenberger heeft een nieuw talent op stal. Sönke Rothenberger deelde gisteren op Instagram een foto van zijn nieuwe aanwinst Santiano (v. San Amour). Vader Sven Rothenberger is enthousiast over de negenjarige ruin: "Deze gaat dit jaar nog Grand Prix lopen." 

Of Sönke de ruin gaat rijden is nog niet zeker. “We hebben hem gekocht voor de familie, dus het kan ook zijn dat Semmieke of Sanneke hem gaat uitbrengen”, vertelt Sven.

Santiano werd aangeschaft bij zijn fokker dr. Antje Rahn, die hem nog maar een paar keer op concours uitbracht. De laatste start was in de S-dressuur, waar de San Amour-zoon ruim 66 procent scoorde. Rahn fokte hem uit de merrie Doriana (Lord Sinclair x Dukur).

Tweede San Amour

Santiano is al de tweede San Amour op stal Rothenberger. Afgelopen najaar kwam St. Anton (San Amour x Rühmann) op Gestüt Erlenhof als toekomstpaard voor Sanneke Rothenberger. Ralph Westhoff en Margarete Groeninger, die later ook voor de helft eigenaar van Cosmo werden, kochten de San Amour-zoon voor Sanneke.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook