Ga naar hoofdinhoud

RS2 Brigitte Bardot uitschieter Equisport Cup

Zaterdag vond in Bergharen voor het tweede jaar de Equisport Cup voor drie- en vierjarige dressuurpaarden plaats. De absolute uitschieter van de dag was de vierjarige RS2 Brigitte Bardot (v. Belissimo M). Met Robin van Lierop imponeerde de vosmerrie de juryleden enorm en kwam ze tot een score van 86 punten.

Jacques Verkerk, die alle paarden samen met Kirsten Brouwer beoordeelde, was zeer te spreken over de kwaliteit van de brede kopgroepen in beide leeftijdsklassen. Over de winnaar van de vierjarigen, RS2 Brigitte Bardot, was hij lyrisch: “Wat een gaaf paard! Ze heeft zoveel lichaamshouding en een fantastische draf en galop. Dit paard heeft enorm veel potentie!”
Gregwaard (v. Florencio), die onlangs ook al tweede werd bij de President Dressage Cup, mocht nu met Marlou de Ruyter weer als tweede opstellen. Ze noteerden 83,5 punten.
Derde met een halve punt minder werd Blom’s Gatino (v. Apache) met Annemiek van Venrooij.

Bij de driejarigen was sprake van een gedeelde eerste plaats met 84,5 punten. Deze plaats werd gedeeld door Haley B (v. Bon Bravour) met Marlou de Ruyter en Habibi DVB (v. Don Schufro) met Jos Hogendoorn.
Renate van Vliet reed  Happy L.U.S. (v. Jazz) naar 83,5 punten, wat goed was voor de derde plaats.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook