Ga naar hoofdinhoud

Ruim 71% in U25 voor Carlijn Huberts en Watoeshi

Slechts enkele maanden geleden nam Carlijn Huberts plaats in het zadel van Watoeshi, het Grand-Prix paard van Nicky Broxterman, wegens de zwangerschap van Broxterman en vandaag in Raalte behaalde ze een score van maar liefst 71,15% in de U25. Daarmee liet de jonge amazone Femke Beljon en Zoraïda achter zich, zij scoorden ook over de 70% in de Grand Prix.

Huberts, die Watoeshi zoals het nu lijkt nog tot de zomer kan rijden waarna het paard weer zal worden overgenomen door Broxterman, reed een goede afgewerkte proef, waarbij de passage-piaffe tour en de wisselseries goed scoorden. De juryleden ware het nog niet helemaal eensgezind wie aan kop stond. Patricia Wolters-van den Berg plaatste Huberts bovenaan, maar Dirk de Haas gaf Femke Beljon net iets meer punten. Uiteindelijk kwam Huberts op een net iets hoger percentage uit en ging zij aan de leiding, maar ook Beljon kan terugblikken op een hele sterke proef met vooral een ijzersterke passage.

Bruntink naar bijna 70% in Inter II

In de Intermédiaire II reed alleen Vai Bruntink met Chardonnay naar winst en deed dit zelfs ruimschoots met een score van 69,14%. Onlangs startte Bruntink Chardonnay in Zuidwolde voor het eerst in deze klasse en behaalde toen direct al haar startbewijs voor de Grand Prix bij een score van 64,5% en tevens een oranje lint, en vandaag in Raalte bleek Chardonnay nog meer bevestigd in het zware werk en de overstap naar de Grand Prix lijkt dan ook zeer nabij.

Ammeling tweemaal naar ZZ-Zwaar winst

Net als gisteren werd er vandaag wederom een ZZ-Zwaar rubriek verreden. Karin Ammeling won beide proeven overduidelijk met haar Bonnie Blue met scores van 64% en 66%. Met haar andere paard Fideno werd Ammeling tweemaal vierde. Stephanie de Korte werd in proef 38 met haar Emma Daula tweede met 61,36%, in proef 37 werd Kimberly Sol tweede met Zandigo (61,79%). Derde prijzen waren er voor Rienke van de Ven-Veeneman met Grande-cristall (v. Enya) en Jacinta Hemmen met Burghgraef, die gisteren ook in de prijzen reed in Raalte.

Uitslag subtop Raalte.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.