Ga naar hoofdinhoud

Sanders en Janssen nemen Duitse juryvoorzitter op de korrel

Sjef JanssenTeammanager Mariëtte Sanders en dressuurcoach Sjef Janssen, de technische staf van de Nederlandse olympische equipe, namen tijdens het CHIO juryvoorzitter Gothilff Riexinger stevig op de korrel. De Duitser beoordeelde de proeven van de Nederlandse combinaties donderdag in de landenwedstrijd steevast veel lager dan zijn collega's.

Imke Schellekens-Bartels scoorde in dat onderlinge vergelijk der juryleden zelfs bijna 4 procent lager. Riexinger was zich in het Kralingse Bos van geen kwaad bewust. Volgens hem waren de verschillen te verwaarlozen en had hij slechts gewetensvol de minpuntjes aangekruist. ,,Zijn antwoord slaat nergens op. Het is toch duidelijk dat hij iedere Nederlandse ruiter lager rangschikte”, reageerde Janssen. ,,Maar hij heeft wel lef om dat hier te doen.”

De toon voor Hongkong, waar de Duitse equipe tijdens de Olympische Spelen de grootste rivaal is van Oranje, is dus gezet. Janssen is wel wat gewend op het gebied van jurering. ,,Per definitie al redelijk subjectief”. Dat de FEI Riexinger aanwees als opvolger van de Belgische Mariëtte Witthages, die de Spelen van Sydney en Athene deed, bevreemdt hem zeer. ,,Niet zo slim van de FEI. Een blunder. Maar ook voor hem sneu. Hij kan het namelijk nooit goed doen. Er is niks verkeerd aan die man als jurylid. Hij is best wel competent. Maar je moet elke schijn vermijden. Dan neem je niet iemand van een titelkandidaat. Als ik hem was, was ik er nooit aan begonnen. Als hij het verkeerd doet voor de Duitsers dan hoeft hij zijn returnticket niet te gebruiken.”

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook