Ga naar hoofdinhoud

Sandy van Boxmeer na sneeuwpech: ‘Dit was een mooie revanche’

Sandy van Boxmeer, hier met Figaro. Foto: Foto4U

Nadat Sandy van Boxmeer eerder deze maand de KNHS Indoorkampioenschappen door plotselinge sneeuwval aan zich voorbij moest laten gaan, nam ze knap revanche. Met Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley) noteerde ze vandaag op de Subtopwedstrijd in De Mortel 70,59% in de Intermédiaire I en won daarmee het gecombineerde klassement Lichte Tour.

De negenjarige Earth Wind and Fire kan door spanning wel eens een beetje terugkomen in de ring maar vandaag was daar geen sprake van. “Ernie (roepnaam Earth Wind and Fire, red) is een beetje een binnenvetter. Hij zal nooit omdraaien of spooky zijn. Maar als hij het spannend vindt trekt hij er niet aan en dan is het echt een stuk lastiger”, legt Sandy van Boxmeer uit.

Meeliften

“Vandaag was Ernie er vanaf het eerste moment. De oefeningen zijn voor hem geen enkel probleem, daarin is hij goed bevestigd. Ik hoefde alleen maar mee te liften en de proef uit te rijden”, vervolgt de amazone die dik tevreden is over haar derde start in de Intermédiaire I. “Hoewel de Inter I wat moeilijker is dan de Prix St. Georges, ligt deze proef hem goed. Hij is heel safe in de series en de pirouettes, dat zijn echt z’n sterke punten.”

Pak sneeuw

Van Boxmeer had zich geplaatst voor de KNHS Indoorkampioenschappen maar moest zich op het laatste moment afmelden voor de titelstrijd in Ermelo. “We moesten als eerste starten en zouden om half zes ’s morgens van huis vertrekken. Maar toen om kwart voor vijf de wekker ging, lag er bij ons een flink pak sneeuw. En er was nog geen kip op de weg. Eigenlijk had ik geen keus en na vijf minuten bedenktijd heb ik besloten om het risico niet te nemen. Heel jammer maar vandaag was een mooie revanche”, vervolgt ze lachend.

Voorlopig Lichte Tour

De amazone richt zich met Earth Wind and Fire en met haar andere Lichte Tour-paard Figaro (v. Apache) komend seizoen opnieuw op de Lichte Tour-selecties. In de training thuis pakt ze met Earth Wind and Fire het Grand Prix-werk mee. “De eners gaan al best netjes maar de piaffe en passage moeten nog beter. Voorlopig blijven we nog in de Lichte Tour en ik weet niet of de Grand Prix er ooit van gaat komen. Maar we oefenen lekker door”, besluit de pupil van Bert Rutten.

ZZ-Zwaar

Voor de klasse ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma. In proef 37 was Marian van Bommel vooral concurrent van zichzelf. Met Emaro M (v. Johnson) won ze met 68,00% en haar één jaar oudere Dance Valley M (v. Spielberg) liep naar de tweede score van 66,29%. In proef 38 mocht Roger Hambuckers het oranje lint ophalen. Hij reed Armani (v. San Antonio) naar 64,43%, nadat hij in de eerste proef de derde score van 64,50% behaalde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Marlies van Baalen scoort met Totilas-zoon: ‘Hij begint nu tot z’n recht te komen’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook