Ga naar hoofdinhoud

Sanne Buijs en Britney Schut beste Nederlanders bij Children en Junioren

Britney Schut met Deco
Sanne Buijs was zojuist in de laatste rubriek van vandaag op het CDI Diepenbeek goed voor de overwinning in de teamtest bij de Children. Met Happy Feet kwam de Nederlandse amazone uit op een score van 71.222% wat genoeg was voor de winst. Bij de junioren was het beste resultaat de tweede plaats van Britney Schut.

De zege was voor Buijs en de Tuschinski-zoon niet helemaal unaniem, het duo werd zowel op de eerste, tweede als derde plaats gezet, maar het totaal was genoeg om Elizaveta Samoylenko naar de tweede plaats te verwijzen. De Russische amazone kwam met Schuermann’s Hit uit op 71%, terwijl Buijs 71.222% kreeg. Landgenote Margarita Anashkina maakte de top drie compleet met Deutsch Graf (v. Dressage Royal) en Megan van der Molen volgde op de vierde plaats met Veni Vidi Vici C. Van der Molen rijdt de Grand Prix-hengst van Krack C pas sinds april dit jaar. Vorig jaar kocht Stefanie Koks de derde bezichtigingshengst en bracht hem daarna uit in de Lichte Tour. Door zwangerschap moest zij het rijden even stopzetten en ze gaf haar nichtje, Megan van der Molen, de kans om hem uit te brengen bij de Children. In Roosendaal noteerde de combinatie vorige week 68,66%.

Junioren

Schut kwam met Deco uit op een totaal van 69.279% voor haar proef, maar de jury was net als bij de Children niet geheel unaniem in zijn oordeel. Bij het ene jurylid eindigde de Painted Black-zoon op de eerste en bij een andere op de elfde plaats. De Italiaanse Alice Campanella was met Chin Chan K de enige, die boven de zeventig procent scoorde. Met twee juryleden, die haar op de eerste plaats zetten en een totaal van 70.225% stelde ze de zege zeker. De top drie in deze rubriek werd compleet gemaakt door Charlotte Richmond met Hermes (v. Dreamcatcher) uit België.

Klik hier voor alle resultaten van de teamtest Children
Klik hier voor alle resultaten van de teamtest Junioren

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.