Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets en Demantur met afstand aan kop in ZZ-Zwaar

Update
Sanne Voets met Demantur. Foto: FEI/Lizz Gregg
Het gouden duo van de Paralympische Spelen, Sanne Voets en Demantur (v. Vivaldi), schreven met een score van 66,07% en ruim drie procent voorsprong het ZZ-Zwaar op naam. Dat deden ze op de Subtopwedstrijd in Velddriel, welke voor Voets en haar achtjarige vosruin weer de eerste wedstrijd was na Rio. 

“Het is fijn om weer een keer de ring in geweest te zijn”, vertelt Sanne Voets. Afgelopen zomer, ter voorbereiding op het NK, debuteerde het duo in het ZZ-Zwaar. “Dat was om in het wedstrijdritme te blijven het was toen echt nog te groen. Het ging vandaag zeker nog niet vlekkeloos maar wel met veel meer gemak. Ik kon nu veel mooier voorbereiden en beter afwerken.”

Uitdaging

De combinatie werd beloond met 8-en voor de mooi opwaarts gesprongen wissels maar liep nog een aantal foutjes op. Zo galoppeerde de Vivaldi-zoon aan na het halthouden en reed Voets een keer verkeerd. “Lekker stom”,  lacht Voets. “Het is voor ons een pittige proef en best lastig om een paard met zoveel beweging als Demantur mooi in balans te houden. Ik vind het zeker een uitdaging”, vertelt de Paralympische kampioene die dit seizoen met de vos van fokker en eigenaar Tom Reuzenaar op de selecties in het ZZ-Zwaar van start gaat.

Twee maal rood voor Laura Petersen

In de door Voets gewonnen proef eindigden proef Laura Petersen en Divident L (v. Special D) met 62,93% als tweede. In proef 37 mocht deze combinatie met een score van 64,43% eveneens het rode lint ophalen. Deze proef – waarin negen van de twintig combinaties een winstpunt behaalde – werd gewonnen door Caroline Boeren-Brands en de tienjarige Krack C-zoon Beckebauer D.

Lichte Tour

De Prix St. Georges werd met 66,64% gewonnen door Kim Huysmans en haar Scandic-zoon Zeus, gevolgd door Anouchka Meuldijk die Chopard B (v. OO Seven) – een zoon van de voormalige Grand Prix-merrie Niniek STV – naar 65,59% stuurde. In de Intermédiaire I waren Shanda de Boer en Eastend’s Zamira (v. Rubels) met 65,33% de beste. Met een score van 63,42% mocht Myarca Dijkstra met Domingo (v. Travolta’s Nieuwmoed) zich als tweede opstellen.

Hoogste dagscore voor Kim van der Velden

Kim van der Velden reed de hoogste dagscore bijeen. In de Grand Prix behaalde de stalamazone van Frenk Jespers met Winner (v. San Remo) 69,25%. Dindi van den Brink en Coolwater Rulana V (v. Van Gogh) volgden met 65,40% als tweede.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.