Saskia van Es: 'Elastico is een wereldpaard' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Saskia van Es: ‘Elastico is een wereldpaard’

Update uitslagen
Saskia van Es met Elastico. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De loopbaan van de AES-hengst Elastico (v. Johnson) en zijn amazone Saskia van Es is al vanaf het begin imponerend, maar dat ze een debuut van bijna 72% in de Prix St. Georges zouden rijden, had ze zelf ook niet verwacht. De combinatie won hiermee zaterdag de rubriek in Maren-Kessel. De Intermédiaire I kwam op naam van Remco Zuidam.

“Ik kan het nog niet geloven”, reageert Saskia van Es blij op haar score en haar zege met Elastico.
“Ik ben echt super blij, maar voor mijn gevoel kan het nog zoveel beter. We hebben nog echt niet de proef gereden zoals hij straks moet zijn. Ik wilde de lat niet te hoog leggen en we hadden ook nog in beide series een fout aan het einde. Hij stond er in de stap en draf wel heel mooi aan en gaf ook echt een super fijn gevoel. Met 65% was ik al heel blij geweest.”

Nuchter
Ondanks het prachtige debuut blijft Van Es nuchter: “Elastico is een wereldpaard, maar de volgende keer moet het weer opnieuw gebeuren. We gaan gewoon lekker doortrainen en weer starten. Met losrijden heb ik al wel vaak hetzelfde gevoel als dat we thuis in de training hebben, maar in de ring is er nog wel meer uit te halen. Hij blijft dan soms nog net een beetje terug voor mijn gevoel. Dat is iets wat tijd nodig heeft. Voorlopig gaan we eerst samen ervaring opdoen op dit niveau, want het is voor ons allebei nieuw.”

Renate van Vliet volgde met Axia’s Victory US (v. Jazz) op de tweede plaats met 68,29%. Plaats drie was voor Jonna Schelstraete en de UB40-nakomeling SLI Adagio met 66,25%.

Remco Zuidam naar bijna 70%
Remco Zuidam startte in de Intermédiaire I met Astrid Sollenburg. De OO Seven-dochter wordt normaal door zijn vriendin Floor Dröge in de Grand Prix uitgebracht, maar zij staat door haar zwangerschap nu even langs de kant. Zuidam won de rubriek met 69,28%.
De tweede plaats was voor Denise van den Dries en De Vito (v. Oscar) met 62,50% reed.

Italiaanse zege
De Grand Prix kwam op naam van de Italiaanse amazone Anna Paprocka Campanella. Met Dave (v. Davignon I) noteerde ze ruim 65%. Floor van Beek eindigde in deze rubriek met haar U25-proef met Wisconsin (v. Polansky) op de tweede plaats met 62,67%. 
In de gecombineerde ZZ-Zwaar/young riders-groep waren de oranje linten voor Fenna Roefs en Joost Verploegen. Young rider Roefs won de eerste proef met Brown Boy (v. Sandreo), die eerder gereden werd door Bart Veeze, met 64%.
Verploegen noteerde in de tweede proef de winnende score van 64,71% met zijn ZZ-Zwaar-proef met Blue Nile (v. Rubiquil).

Bekijk hier de complete uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant-Horses.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook