Ga naar hoofdinhoud

Saskia van Es: ‘Super spannende dagen’

Saskia van Es met Elastico. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met de fraaie score van 71,25% waren Saskia van Es en Elastico (v. Johnson) op de Subtopwedstrijd in Beuningen de winnaars van de Prix St. Georges. Het duo startte vandaag voor de vijfde keer op dit niveau schreef pakte al vier keer het oranje lint. Morgen wordt de bij het AES goedgekeurde hengst voorgesteld op hengstenkeuring van het NRPS. "Super spannende dagen voor ons", vertelt Van Es.

Saskia van Es was blij met haar score en haar overwinning, maar vooral dat de proef vandaag foutloos was. “We hadden tot nu toe steeds wel een of twee grote fouten, maar vandaag was het eindelijk foutloos”, reageert Van Es enthousiast over haar proef met de achtjarige hengst. “Elastico is natuurlijk nog heel jong en het is voor ons allebei de eerste keer op dit niveau.”

Stijgende lijn

“In de training thuis gaat het veel beter dan in de ring dus er zit zeker nog meer in. Maar hij doet altijd z’n best en we hebben de stijgende lijn te pakken. Elastico presenteert zich heel mooi, met z’n kap en z’n oortjes erop”, looft de amazone haar zwarte blikvanger.

Galop verbeterd

Het duo, dat in training begeleid door olympisch jurylid Ghislain Fouarge, werd beloond met een hele rits zevens, 7,5-en en enkele achten. “De draftour scoorde altijd al goed maar de laatste tijd is z’n galop enorm verbeterd. Voor het uitstekken en de series kregen we nu 7,5-en.”

Spannende dag

Morgen staat een spannende dag te wachten, dan stellen Van Es en eigenaresse Sophie Textor de zoon van Johnson voor op de hengstenkeuring van het NRPS. Van Es vertelt daarover: “Dressuur kan ie wel maar we moeten ook springen. Ik ben geen springheld en gelukkig we hoeven geen heel parcours te rijden. We hebben thuis geoefend en ik denk dat we wel enkele sprongen kunnen laten zien.”

Dekbrevet Oldenburg

Vervolgens staat het behalen van een dekbrevet in Oldenburg op de planning. “Daarvoor moesten we in drie maanden tijd vijf keer in de Lichte Tour starten en vijf klasseringen in de top vijf behalen. Aan die sporteis hebben we vandaag voldaan, dus nu gaan we het verdere traject in werking zetten. Vandaag was voorlopig de laatste wedstrijd voor Elastico. Hij mag nu weer even lekker paard zijn en van het voorjaar gaan we richting de Inter I.”

Geslaagd LT-debuut Finja

Robin van Lierop eindigde met Finja (v. Flatley) op de tweede plaats. De reservekampioenen van het de Nederlandse titelstrijd in ZZ-Zwaar afgelopen zomer, debuteerden vandaag in de Prix St. Georges en lieten gelijk een resultaat van 70,59% noteren. Jenny Schreven en Wings H (v. Metall) behaalden met 67,37% de hoogste score in de Intermédiaire I, die in het gecombineerde Lichte Tour-klassement goed was voor de derde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.