Ga naar hoofdinhoud

Saskia Maertens wint Grand Prix met bijna 70 procent

Saskia Maertens en Legend of Loxley (v. Lord Loxley) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Saskia Maertens en Legend of Loxley (v. Lord Loxley) debuteerden - na een uiterst succesvolle periode in de Lichte Tour - vorige week in de Grand Prix. Op de Subtopwedstrijd vandaag in Liempde reden ze de proef voor de tweede keer en behaalden een fraaie score van 69,55%, wat ruimschoots genoeg was voor de overwinning.

“Vorige week hadden we op ons debuut een paar hele grote fouten en daarvan heb ik nu een aantal weggepoetst”, vertelt Saskia Maertens over de acht procent hogere score die ze vandaag met Legend of Loxley bijeen reed. “Hij gaf onderweg een heel goed gevoel maar dit resultaat was wel boven verwachting. Ik ben er super blij mee en hoop dat we dit vol kunnen houden.”

Genoeg over

Het duo werd beloond met meerdere achten voor de piaffe, passage en pirouettes. “Dat tikt lekker aan en hij heeft er echt talent voor. In de zware oefeningen komt hij goed tot z’n recht en het gaat hem makkelijk af. Daarmee heeft hij genoeg over om de kleine dingetjes te kunnen compenseren. We missen nog de routine op dit niveau, maar Buffel (roepnaam Legend of Loxley, red.) liep al met veel gemak door de proef. Hij heeft nergens moeite mee, dat is wel heel bijzonder”, aldus Maertens die de ruin als tweejarige kocht en hem zelf opleidde naar het hoogste niveau.

Kilometers maken

“We hadden nog een aantal routinedingetjes en ik weet dat alles nog beter kan”, vervolgt de kritische amazone. “Zo kregen we een fout in de eners, terwijl Buffel daar eigenlijk geen moeite mee heeft. In de proef zit die serie op dezelfde lijn als de uitgestrekte galop en Buffel wilde te graag vooruit. Het halthouden en achterwaarts was niet mooi en verder was hij me een keer voor in een wissel. Ik zie dit als oefenrondjes en we moeten op dit niveau kilometers gaan maken. Dan komt die afwerking vanzelf wel.”

Nieuw hoofdstuk

Over twee weken gaat de combinatie van start op CDI Deauville, echter niet in de Grand Prix maar in de Lichte Tour. “Ik vind Deauville een mooie wedstrijd en wil daar heel graag rijden. Voor de internationale Grand Prix vind ik het nog te groen, vandaar dat we daar nog een keer Lichte Tour rijden. Dat wordt dan wel we laatste keer en ik hoop dat we de internationale Lichte Tour mooi kunnen afsluiten en dan met een nieuw hoofdstuk verder kunnen”, besluit Maertens.

Lees ook:
Denise van den Dries zet zegereeks voort

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.