Ga naar hoofdinhoud

Saskia Poel scoort in Barsingerhorn

Foto: Lonneke Ruesink
Deze eerste november leek haast een lentedag met volop zon en aangename temperaturen. In het West-Friese Barsingerhorn werd echter gewoon een indoor Subtopwedstrijd verreden. Met zonnige resultaten, vooral voor Saskia Poel die met Unforgettable de Intermédiaire I ruimschoots won.

Jurylid Herman Smit was enthousiast over de grote zoon van Olivi, die met 70,66% de overwinning opeiste. “Hij heeft drie heel goede gangen en wat mij positief opviel was dat hij die grote bewegingen ook kan vasthouden in de zijgangen. In al zijn stoerheid wordt hij soms net een beetje ongeduldig in de aanleuning. Maar het is een echte atleet en hij liep een energieke proef. Die kan nog wel wat stapjes verder,” doelt de jury op de aanwezigheid van het talent voor de Zware Tour. Tweede in deze gecombineerde rubriek Intermédiaire I en II werd Eva van der Linden met Belle Lady Texel. De combinatie liet 66,18% noteren. Deze combinatie won eerder al de Prix St. Georges. “Eva reed heel handig door de proeven heen,” vertelt Smit. “Haar paard zou nog wel iets elastischer en losser in het lichaam mogen blijven. Maar ze had de merrie er netjes aan staan. Met wat meer aandacht voor de verzameling en gedragenheid kunnen ze alleen maar beter worden.” Als derde mocht Leonie Buur opstellen met Buur’s Palusha (v. Painted Black). De ijverige bruine mag dan niet de grootste zijn, ze deed netjes wat er gevraagd werd. Zo scoorde ze 65,39%.

De Prix St. Georges kwam zoals gezegd op naam van Eva van der Linden. In deze proef kwam zij tot 67,70%.  Tweede werd Katinka de Haan, wiens Armani haar naar 65,46% bracht. Romy Kat en de lichtvoetige Always Magic (v. Turbo Magic) eindigden als derde met een score van 64,61%. Diezelfde score was er voor Sanne Roozen en Zoran of Vita Nova (v. San Remo).

Yes, Obama can!

In het ZZ-Zwaar ging de zege naar Kim Thijssen met de negenjarige Obama (v. OO Seven). Als driejarige werd de stoere zwarte aangekocht op de Equine Elite veiling door Kim, die hem onder begeleidig van Patrick van der Meer opleidde. “Met veel plezier,” voegt ze daar zelf aan toe. “Hij was goed bij de les. Helaas maakte ik zelf een telfout in de serie galopwissels. Maar er stonden ook verschillende achten op het protocol, zoals voor het binnenkomen, de schouderbinnenwaarts en de galop. Dit was pas Obama’s tweede wedstrijd bij de Subtop. Vorige keer werden we tweede en nu wonnen we dus, met 67,43%. Ik ben er super blij mee!”

 

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook