Ga naar hoofdinhoud

Van der Schaft: ‘In de toekomst met topteam naar Aken’

Exclusief
Bondscoach Rien van der Schaft Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Erg tevreden was bondscoach Rien van der Schaft niet over het verloop van de Grand Prix vandaag in Aken. "Als je team niet bij de beste zes eindigt, kan je als bondscoach niet blij zijn", vertelde hij na afloop van het eerste deel van de Nations Cup.

“Van te voren kon je bij deze combinaties ook geen wonderen verwachten. Toch hebben ze wel goed gereden, vooral Patrick. Voor zover ik weet heeft hij tot dusver zijn beste proef met Zippo gereden”, is de bondscoach van mening.

Trots

“Ik ben trots op hoe Marieke de ring doorkwam met zo’n moeilijk en sensibel paard. Ze bleef koel en heeft haar proef goed af kunnen maken. Jeannette Haazen had pech dat de jury twee meter voordat ze bij A was belde. Ze besloot in een split second toch de ring in te rijden, waardoor haar proef niet zo’n mooie start kende.”

Met topteam naar Aken

In de toekomst hoopt Van der Schaft met een sterk team in Aken aan start te verschijnen. “Op termijn wil ik met een topteam naar Aken. Toen ik bondscoach werd stond de planning al vast. In de toekomst wil ik met de beste ruiters de concurrentie opzoeken. Je moet je overal laten zien, zeker in Aken”, aldus Van der Schaft.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook