Ga naar hoofdinhoud

Schelstraete en Liebling II onverslaanbaar

Jonna Schelstraete en Liebling II Foto Lianne Wezeman

Met een score van bijna 67% in de Intermédiaire II won Jonna Schelstraete afgelopen zondag in De Meern de gecombineerde rubriek van Future Test, Intermédiare II en Grand Prix. Voor Schelstraete was het de eerste keer dat ze op dit niveau reed. Haar paard Liebling II liep al eerder Grand Prix onder Carl Hester. “Ik was heel tevreden over hoe het ging. We hadden geen fouten in de proef, maar er valt nog wel het één en ander te verbeteren."


Schelstraete vormt pas twee maanden een combinatie met de zestienjarige Liebling II. “De afstemming is nog wat zoeken en aftasten. Ik had eigenlijk wat te kort losgereden en dat voelde ik in de ring”, legt de amazone uit. Met haar score heeft ze haar startbewijs voor de Grand Prix binnen.

Petri Bax zette haar progressie van de laatste tijd om in een fraaie tweede plaats. Met Something Special C scoorde ze 66,49% in de Grand Prix. Ook Katja Gevers kwam in actie in de Grand Prix en noteerde met Thriller (v. Gribaldi) de derde score van 65,74%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook