Ga naar hoofdinhoud

Scholtens en Astrix zegevieren opnieuw in Lichte Tour

Foto De Paardenkrant
De KWPN-dekhengst Astrix (v. Obelisk) debuteerde twee weken geleden met Emmelie Scholtens winnend in de Lichte Tour. Afgelopen zondag zegevierde het tweetal met een score van bijna 69% opnieuw tijdens de Subtopwedstrijd in Hulten.

“Astrix liep een heel safe proef”, vertelt Emmelie Scholtens. “Ik had fijn gereden en mijn punten zelf iets hoger ingeschat.” Miranda Rongen kwam met de hengst Decor Delatio (v. De Niro) dicht in de buurt van de score van Scholtens. Zij eindigden met 68,16% op de tweede plaats.

In de andere groep kwam de overwinning op naam van Lars op ’t Hoog, die Survival (v. Lancet) naar een score van 66,25% stuurde. Hij won ook de Intermédiaire I, nu met 67,17%.

ZZ-zwaar

In het ZZ-zwaar was Leontien Raijmakers volgens jurylid Mathie Boomaars een positieve uitzondering in een groep van dertig combinaties waarvan het niveau niet meeviel. Met haar paard Winnetou D (v. Obelisk) wist Raijmakers de eerste proef winnend af te sluiten. Dit met een score van bijna 70%. In de tweede ZZ-Zwaar-proef ging de overwinning naar Stephanie Dörr met Walt Disney (v. Riant). In de tweede ZZ-Zwaar-groep kwamen maar negen combinaties aan de start. De eerste prijzen werden verdeeld tussen Saskia Timmermans met Beekdal’s Zilverster (v. Rubels) en Saskia Janssens met Lage Einds First Impression (v. Fürst Heinrich).

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/De Paardenkrant

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.