Ga naar hoofdinhoud

Scholtens en Desperado derde in internationaal GP-debuut

Emmelie Scholtens met Desperado. Foto: Hypic.nl

Het internationale Grand Prix-debuut van Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Desperado was op CDI Uggerhalne goed voor 71,413%. De overwinning ging naar Severo Jurado Lopez, die met de De Niro-zoon Deep Impact een goede proef liet zien en uitkwam op 73,022%. Kathleen Keller greep met San Royal (v. San Remo) de tweede plaats.

Scholtens liet een zeer sterk drafgedeelte zien met de Vivaldi-zoon, die wist te overtuigen met achten voor de passage en zelfs een negen voor de tweede piaffe. Na de draf en stap leek de amazone met een gemiddelde van bijna 74% regelrecht op de overwinning af te gaan. Het aangalopperen verliep echter niet vloeiend en zorgde met een onvoldoende voor een kleine terugloop in punten. In de eners ging het weer mis en ondanks de proef werd afgesloten met achten en negens op de laatste lijn, kwam ze met 71,413% net onder Keller terecht.

Van Lierop en Zweistra

Robin van Lierop kwam met de Rhodium-zoon Cupido uit op 65,913%, mede door een fout in twee dubbel tellende onderdelen, de zigzag in galop en de eners. Thamar Zweistra bracht Hexagon’s Conquest (v. Rubiquil) aan start en was goed voor 63,087%. Ook zij kwam onder meer in de problemen met de zigzag.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook