Ga naar hoofdinhoud

Van Silfthout zegeviert in kleine finale ZZ-Zwaar

Update

Met een percentage van 68.905% was het zojuist Diederik van Silfhout die met Quantum Vis de kleine finale ZZ-Zwaar op het NK dressuur op zijn naam schreef. 

Van Silfhout was gisteren eerste en tweede maar mag maar met 1 paard in de finale starten, vandaar dat hij in de kleine finale Quantum Vis startte. Ondanks een aantal fouten, zo was het halthouden naar het achterwaarts niet al te mooi, ging een galopwissel de mist in en mocht zijn Quarterback-nakomeling in de galop wat actiever blijven, scoorde hij genoeg om de overwinning te pakken.

“Hij stond er beter aan dan gisteren en bleef mooi in de aanleuning, maar helaas slopen er wat fouten in”, blikt Van Silfhout terug. Rond de ring was het rumoerig en precies tijdens zijn proef begonnen de geluidsboxen wat te knetteren waardoor er wat spanning ontstond.

De nummer twee, Rosina Hoopman, zag een percentage van 67.095% op het scorebord verschijnen nadat ze een goede, nette proef reed. Ze stelde haar Coco-oo vriendelijk voor waarbij de lichtvoetige manier van bewegen van haar merrie opvalt.

De juryleden waren bij de nummer drie Ellen Wynia met Chakakahn niet eensgezind. De jury bij E had ruim 64% voor haar proef over waarmee ze op de negende plek eindigde en de jury bij M zette de combinatie aan kop met ruim 69%. Uiteindelijk werd het een derde plek met 66.333%.

ClipMyHorse is het hele weekend in Ermelo en doet live verslag van de wedstrijden. Klik hier voor de livestream.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook