Ga naar hoofdinhoud

Sir Fashion opnieuw bovenaan

Ellen Wynia met Chakakahn
Foto De Paardenkrant
Sir Fashion (v. Sir Donnerhall) eindigde afgelopen weekend in Exloo opnieuw aan kop in het KNHS-Subli kampioenschap jonge dressuurpaarden. Dit keer werd Sir Fashion niet voorgesteld door Miranda Rongen, maar door Juliette Piotrowski. Het duo reed naar een score van 86,40%. “Sir Fashion heeft drie hele fijne gangen en scoorde op alle onderdelen een acht of hoger", aldus jurylid Miriam Drenth.

De zesjarige hengst Sir Fashion ging overtuigend en met veel front door de baan. Drenth vertelt: “Af en toe had hij nog iets last van spanning, wat de amazone heel netjes oploste zodat het nauwelijks te zien was. Het is in onze ogen een goed potentieel dressuurpaard.” Sir Fashion zal onder Piotrowski voor Duitsland ook deelnemen aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. Marie-Jose Hulsman reed de Flemmingh-nakomeling Beau-Sejour naar de tweede plaats met 84,40%. “Ook Beau-Sejour werd mooi voorgesteld en is een fijn dressuurpaard. Hij moest in de verzamelde stap en lengtebuiging iets toegeven op de nummer één.”

Bij de vijfjarigen ging eveneens een Sir Donnerhall-nakomeling aan kop. “Chakakahn is net als Sir Fashion een imponerend paard met veel front. Hij liet zich door Ellen Wynia goed bewerken en beweegt zich los door het lichaam. Hij moet alleen nog iets meer gesloten blijven en met name in de contragalop kwam dit naar voren.” Chakakahn won de rubriek met 79.60%.

Judith Pietersen was de winnaar bij de vierjarigen met de hengst Kop Jansen Gagasus (v. Painted Black), ze behaalden een score van 80,20%. Drenth: “Dagasus is een fijn toekomstig paard met een goed achterbeen gebruik en werd goed voorgesteld. Hij had wat last van spanning door het achttal wat aan het rondrijden was naast de dressuurbaan, maar Judith loste dat goed op en de hengst bleef wel bewerkbaar. Nicole de Leeuw werd tweede met de correct bewegende Duvel (v. Florencio) met een score van 69,80%.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook