Ga naar hoofdinhoud

Sjef Janssen: ‘Guardian S niet naar WK-selecties’

Exclusief
Guardian S., hier in 2016 met Kirsten Brouwer. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Sjef Janssen laat vanavond weten dat KWPN-goedgekeurde hengst Guardian S niet meedoet aan de selecties voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. "Hij heeft het heel druk met dekken en we willen met zo’n jong paard nog niet volle bak aan de slag. We gaan op ons gemak verder trainen richting de Lichte Tour. Anky gaat Guardian S vanaf 2018 uitbrengen."

Guardian S was in zijn jaargang reservekampioen van het verrichtingsonderzoek. Hij werd ingeschreven met 84,5 punten en had een cijferlijst met uitsluitend 8-en, 8,5-en en een 9. Hij is sinds oktober vorig jaar mede in eigendom van Sjef Janssen en Anky van Grunsven, die de hengst ook traint. Guardian S won dit voorjaar de Isah hengstencompetitie in de klasse M onder Kirsten Brouwer.

Nog volop in ontwikkeling

“We weten hoe vaak dat fout loopt als je met een jonge dekhengst voluit wedstrijden gaat rijden. Dat wil niet goed samen, laat hem maar lekker dekken, dat is al een aanslag genoeg. Hij is pas 6 jaar oud en zit nog vol in de ontwikkeling”, aldus Janssen.

Na de zomer zal Guardian S wel op wat kleinere wedstrijden verschijnen, om wat meer ervaring op te doen. Janssen: “We weten nog niet wie hem dan zal uitbrengen, maar hij zal dan waarschijnlijk op Z-niveau meedoen.”

Anky neemt de teugels over

Het plan is dat Van Grunsven in 2018 ook in de wedstrijdring de teugels van de Bodyguard Moorland zoon overneemt. “Anky wil hem volgend jaar in de Lichte Tour gaan uitbrengen”, zo laat Sjef Janssen weten.

Morgen in hengstenshow bij mede-eigenaar Van de Sande wordt Guardian S getoond door amazone Kim Koolen, die vorig jaar met de hengst de voorselectie voor het WK voor jonge dressuurpaarden won.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook