Ga naar hoofdinhoud

Skylar Bos en Black Boy opnieuw aan kop in Zware Tour

Skylar Bos met Black Boy. Foto: Quillemette Kraaikamp
De 21-jarige amazone Skylar Bos is met Black Boy (v. Gribaldi) goed op dreef in de Zware Tour. Vorige maand won het duo met dik 68 procent hun debuut in de Intermédiaire II. Op de Subtopwedstrijd vandaag in Liempde behaalden ze 67,04%. Die score was opnieuw goed voor de zege in het gecombineerde Zware Tour-klassement. 

Skylar Bos bracht Black Boy eerder uit bij de young riders en bij de senioren in de Lichte Tour. De Gribaldi-zoon heeft veel aanleg voor de Grand Prix-oefeningen waarop Bos besloot zich op de Zware Tour te richten. “Na ons debuut zijn we op Geldrop Hippique gestart maar die entourage was Black Boy een beetje teveel. Hij kreeg veel spanning en werd strak. Uiteindelijk viel de score van 64 procent nog mee. Om het goede gevoel in de ring weer terug te krijgen, heb ik bijgeschreven voor Liempde”, legt de amazone uit.

Voorlopig nog geen overstap

“Gelukkig was Black vandaag weer in z’n goede doen en hij keek nergens naar. We hadden nog een afstemmingsfoutje in de overgang van de piaffe naar de passage, maar verder ging het super fijn”, vervolgt Bos die de Grand Prix U25 als doel heeft, maar de overstap voorlopig nog niet gaat maken. “Voor de Grand Prix mag Black Boy echt nog constanter op achter blijven en ik wil nog wat vaker Inter II starten om meer routine te krijgen in deze proeven.”

GP-startbewijs voor Van Vugt

Cindy van Vugt eindigde in het gecombineerde Zware Tour-klassement op de tweede plaats. Haar Inter II-proef met Bingo (v. Goodtimes) was goed voor 66,84%. Hiermee behaalde het duo ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix. Dindi van den Brink noteerde met Chess Sarajo V (v. Van Gogh) de hoogste Grand Prix-score van 63,30%, die in het gecombineerde klassement de derde plek betekende.

Van Haaren wint Inter I

José van Haaren schreef de Intermédiaire I op haar naam. Ze reed haar vosruin Romik’s Atomic Dance (v. Royal Dance) naar 68,88%. De proef van Denise van den Dries en De Vito (v. Oscar) werd wat wisselend beoordeeld. Met een gemiddelde score van 67,43% eindigde het duo uiteindelijk als tweede.

Visser scoort in ZZ-Zwaar

In de tweede groep van het ZZ-Zwaar was Tommie Visser goed op dreef met zijn toekomsttalenten. Hij debuteerde met Top’s Gentle (v. Jazz) in de Subtop en realiseerde gelijk de winnende score van 69,86%. Met Fanatique Begijnhoeve (v. Tuschinski) reed Visser zijn tweede wedstrijd in deze klasse en eindigde met 69,14% op de tweede plaats. Patty Hanssen en Cliff (v. Lingh) debuteerden in deze klasse en werden derde met 67,71%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Daniëlle Heijkoop en toekomsttroef Damirez op eenzame hoogte
Adelinde stuurt Fleau de Baian met topscore naar Jumping Amsterdam

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.