Ga naar hoofdinhoud

Skylar Bos wint Inter II-debuut: ‘Dit werk ligt Black Boy veel beter’

Skylar Bos met Black Boy. Foto: Quillemette Kraaikamp

Howel Skylar Bos dit jaar qua leeftijd nog uit mag komen bij de young riders, besloot ze dat niveau af te sluiten en zich met Black Boy (v. Gribaldi) te richten op de Zware Tour. Na een paar wedstrijden in de Intermédiaire A, maakte de 21-jarige amazone vandaag op de Subtopwedstrijd in Barsingerhorn haar debuut in de Intermédiaire II en sloot dat gelijk af met de winnende score van 68,68%.

“Black Boy heeft veel aanleg voor de Grand Prix-oefeningen en in de Lichte Tour ging het moeizaam. Dus waarom zou ik op dat niveau blijven hangen en de overstap uitstellen”, legt Skylar Bos uit. “Hij heeft veel go maar ik vond de Inter II echt behoorlijk pittig. Echt wat anders dan de young riders-proeven. Maar hij pakte super goed aan en zoals hij in de tweede piaffe ging, had ik nog nooit onder me gevoeld.”

Niet meer stuk

Voor die piaffe en ook voor de wisselserie om de pas verschenen fraaie achten op het protocol en bij het afgroeten viel Bos haar Gribaldi-zoon om z’n hals. “Ik was zó blij en had me vooraf bedacht dat ik meer dan tevreden zou mogen zijn met 65 procent. Nu ons debuut zo heeft uitgepakt kan het voor mij niet meer stuk.”

Meeliften

Bos vond haar troef een jaar geleden en hij had onder zijn toenmalige amazone een paar keer ZZ-Zwaar gelopen. “Black toonde toen al aanleg voor het sluiten maar er heeft veel werk ingezeten om hem op de goede manier zijn lichaam te laten gebruiken. Hij was heel heet, ik kon er bijna niet aanzitten en hij moest m’n been leren accepteren. Eigenlijk liftte ik maar een beetje mee”, blikt Bos terug.

Ongeleid projectiel

Inmiddels kan de amazone lezen en schrijven met haar sensibele zwarte. “Hij was een ongeleid projectiel maar als je bedenkt dat we vorig jaar op de Hippiade nog ZZ-Licht reden, is het alsnog snel gegaan. Hij heeft veel geleerd, maar ik ook van hem.” Eerder was de stap van Black Boy geregeld een struikelblok. “Omdat hij zo heet is ging dat vaak de mist is en kregen we onvoldoendes, maar vandaag hadden we een zes en zesenhalf voor de stap.”

Genoeg verbeterpunten

Ondanks het geslaagde debuut zijn er volgens Bos nog genoeg verbeterpunten. “Hoewel we zevens hadden voor de pirouettes, mag Black daarin meer gaan zitten en van de grond springen. De passage gaat thuis enorm goed maar in de proef mistte net de expressie. Hij begint het spelletje te begrijpen maar alles moet nog meer bevestigd en aan elkaar, dus we gaan voor nog beter”, aldus de ambitieuze amazone.

Trainersteam

Sinds anderhalf jaar wordt de amazone getraind door Katja Gevers. Daarnaast lest ze sinds een tijdje bij Marlies van Baalen en ook Tristan Tucker maakt deel uit van het trainersteam van Bos. “Met Katja werken we aan de controle, met Marlies kan ik heel fijn proefgericht trainen en Tristan kan rust geven. Black Boy kan echt een driftkikker zijn en deze combinatie vult elkaar super aan. Het heeft even geduurd maar voor mijn gevoel valt nu alles op z’n plek”, aldus Bos die van plan is nog een aantal keer Inter II te starten en afhankelijk van de progressie de overstap naar de Grand Prix U25 te maken.

Bellalena volgend jaar voor Brandy Bos

Bos bracht eerder de merrie Bellalena internationaal uit bij de young riders, maar deze Florencio-dochter raakte een half jaar geleden in de training geblesseerd. “Ze tikte zichzelf aan en liep daardoor een scheurtje in haar kootbeen op en daar kwam vervolgens vocht in. Ze liep op drie benen en gelukkig is ze inmiddels niet meer kreupel. We willen haar tot volgend jaar rust geven en hebben haar laten dekken. We probeerden het met Blue Hors Zack maar omdat dat niet pakte zijn we geswitcht naar Blue Hors Farrell. De bedoeling is dat m’n zusje Brandy volgend jaar met Bella bij de junioren gaat rijden.”

Overige rubrieken

Kim Jacobi won de Grand Prix. Met haar eigen fokproduct Horses2fly Après Minuit (v. Prestige VDL) noteerde ze 68,65%. In de eerste groep ZZ-Zwaar was Agnes van Assema met Levade’s Q (v. Quicksilber) in beide proeven de winnares (64,50% en 63,29%). Richa Nanne presteerde in de twee groep ZZ-Zwaar het beste. Zij stuurde haar vos Athletico (v. United) naar de winnende scores van 63,21% en 64,07%. De gecombineerde rubriek voor junioren en young riders kwam met 66,96% op naam van junior Féline Bakker met Vennedy (v. Kennedy).

Lees ook:
Eva van der Linde sterk terug na babypauze: ‘Ik kon niet wachten’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook