Ga naar hoofdinhoud

Spannende strijd U25 beslist in voordeel van Jill Huybregts

Jill Huybregts met Zamacho Z

Op Indoor Brabant heeft Jill Huybregts zojuist de Rabo U25 Cup op haar naam weten te schrijven. Het bleef spannend tot het eind maar Huybregts wist met Eventz Zamacho Z als laatste starter de winnende score van 71,628% neer te zetten. Hiermee verdreef ze met een nipte voorsprong Dinja van Liere en Hexagon's Roumanda van de eerste plek.

Lange tijd ging Dinja van Liere met haar Rubiquil-nazaat Hexagon’s Roumanda aan de leiding in het klassement. De proef van Van Liere liet een harmonieus beeld zien waarbij alleen de uitgetrekste stap een minder onderdeel vormde. Met haar score van 71,473% stond Van Liere overtuigend aan kop. Jill Huybregts betrad als laatste deelnemer de ring. Haar Rousseau-zoon Eventz Zamacho Z  liet zich met veel go en afdruk zien. Alleen het binnenkomen en halthouden aan het begin van de proef was een minder fraai onderdeel. Zeer goede derde met 69,186% was Kim Schmid die met haar positief ogende en voorwaartse schimmel Pharmahorse Theodoor (v. Metall) een foutloze proef liet zien die zich kenmerkte door veel afdruk.

Huybregts was blij met de overwinning: “Het is de eerste keer dat ik op Indoor Brabant rijdt. Dan is het extra, extra leuk om te winnen. Ik woon hier tien minuten vandaan. Er waren heel veel mensen speciaal voor me gekomen. Het had nietmooier gekund Bij de junioren en Young Riders zat ik wel in het A-kader maar zat er altijd net naast voor het EK of mooie internationale wedstrijden. Daardoor mist Eventz Zamacho Z nog de ervaring in een entourage als deze. Tijdens Jumping Amsterdam een paar weken geleden was hij echt te gespannen en scoorden we 63 procent. De trainingen met Wim Ernes in Ermelo helpen wel. Na Amsterdam had ik dan ook niet verwacht dat ik vandaag zou winnen. Zamacho heeft de skills, dat weet ik. Maar ik heb er vaak nog mijn handen vol aan. Deze overwinning geeft me wel vertrouwen. We hebben heb pas net de overstap gemaakt van de Young Riders naar de U25, dus nog niet veel ervaring op dit niveau”.

Indoor Brabant is live te volgen op Clipmyhorse, klik hier voor de livestream.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook