Ga naar hoofdinhoud

Spanning weerhoudt Jonna Schelstraete en Adagio nog van 70%

Op de subtopwedstrijd in Beuningen was de zege in de Prix St. Georges dinsdag voor Jonna Schelstraete en de AES-hengst SL Adagio. Met de zwarte UB40-zoon noteerde ze net geen 68%. Tosca Visser en Asther de Jeu waren oppermachtig in de gecombineerde Midden Tour/ Zware Tour.

Schelstraete en Adagio vormen nog niet zolang een combinatie. De black beauty werd eerder uitgebracht door Bart Bax, die hem een aantal keer in de Intermediaire II startte. Begin november was hij voor het eerst in de ring te zien met Schelstraete in Den Dungen, waar ze 68% scoorden in de Prix St. Georges. “Hij is een tijd niet op concours geweest en ik merk dat hij nu gewoon vaker mee moet”, steekt ze van wal.
“Het is een super fijn wedstrijdpaard en hij is echt bloedmooi, maar we hadden wel wat dingetjes die beter kunnen. De baan in Beuningen is best gesloten en hij hoorde buiten paarden die hij niet kon zien, waardoor hij spanning opbouwde. Door de spanning kregen we wat rommeltjes en dingetjes die zeker beter kunnen. Hij doet alles dan nog steeds, maar er is net teveel spanning aanwezig.”

Wennen
Schelstraete rijdt de UB40-zoon voor de familie Lisman met oog op verkoop. “Bart heeft hem al Inter II gestart, maar dat is al even geleden. Hij heeft hem fijn opgeleid en Adagio kan alles prima. Toch wilde ik met hem in de Prix St. Georges beginnen. Ik wil het rustig aan doen en eerst goed Lichte Tour met hem rijden. Ik denk dat alles straks toch snel genoeg gaat en op deze manier kunnen we ook eerst goed aan elkaar wennen.”
Marian Navis-Vrogten werd tweede in de kleine groep Prix St. Georges. Met Zolita (v. Concreto) noteerde ze 67,04%.

Twee zeges
In het ZZ-Zwaar nam Karin Pettersson twee oranje linten mee naar huis, nadat haar proeven met Apple King K (v. Lovis Corinth) beloond werden met ruim 65% en 67,36%.
In de eerste proef waren er nog meer prijzen te verdelen, in de tweede proef niet. Kiki Pols werd tweede in de eerste proef met Esprit (v. San Remo) met ruim 62%. Dagmar Arts en de Londonderry-nakomeling Diependael’s Lady London werden derde met ruim 61%.

‘Niet zeuren’
De gecombineerde Midden Tour/ Zware Tour kwam op naam van de Grand Prix-combinatie Tosca Visser en Asther de Jeu (v. Contango) met 68,65%. Sanne van Grotel eindigde met haar U25-proef met Lord of Rock (v. Lord Sinclair) als tweede met 67,44%. Plaats drie was voor John Tijssen. Met Broere Argentino (v. Jazz) noteerde hij 66,84% in de Inter II.
Jessica Leijser debuteerde in de Grand Prix met Chacha Time (v. Painted Black) met ruim 63% en eindigde daarmee in de middenmoot. “Ik vond het heel erg spannend om te starten, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb”, reageert Leijser enthousiast.
“Je kunt wel thuis blijven toch het perfect is, maar het moet in de ring ook lukken en daar moeten we verder leren. Mijn instructrice, Joyce Heuitink, zei dat ik niet moest zeuren en gewoon moest starten”, lacht ze.
“Vooral de draftour ging heel goed met mooie appuyementen en fijne uitgestrekte draf. De galop was ook goed, met mooie éners en de pirouettes. Ik had alleen telfouten in het zig-zag appuyement in galop. Chacha heeft veel talent, maar aan de andere kant heeft hij ook veel karakter. Als hij iets niet wil dan doet hij het ook niet. Ik ben heel blij dat de kop eraf is.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook