Ga naar hoofdinhoud

Steffen Peters wint kür-debuut met Suppenkasper

Steffen Peters hier met Rosamunde (v. Rock Forever) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Steffen Peters reed zijn nieuwe aanwinst Suppenkasper gisteren voor het eerst in de kür op muziek. Met 75.375% won het paar in hun eerste wereldbekeroptreden in Del Mar. Peters was tevreden over het optreden van de tienjarige Spielberg-zoon, "Maar hij moet nog wel vaker de ring in", zei de Amerikaan.

Op de muziek van de Puerto Ricaanse zanger Luis Fonsi en rapper Daddy Yankee reed Steffen Peters met Suppenkasper naar de zege in Del Mar. “Hij had super veel energie”, zei Peters over zijn KWPN’er, “maar hij liep een foutloze proef.”

Naar Europese Tour

Peters hoopt met de Europese Tour die de Amerikanen doen voor de wereldruiterspelen in september, dat Suppenkasper meer rust in de ring krijgt. Nu scoorde Peters tussen de 74.500 en 76.000 procent en won unaniem met 75.375%.

Jorst tweede

De tweede plaats was voor Charlotte Jorst op Deens gefokte Kastel’s Akeem Foldager (v. Akinos) 72.450%. Peters voormalige Grand Prix-paard Legolas 92 (v. Laomedon) werd derde onder Dawn White O’Connor.

Ook dubbele zege met Rosamunde

Steffen Peters boekte ook met Rosamunde een dubbele zege. Met de elfjarige merrie van Rock Forever is hij weer helemaal terug na blessureleed, hij won overtuigend de Grand Prix en de Special.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Dressage News

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook