Ga naar hoofdinhoud

Stephanie Kooijman en Four Legends naar bijna 70 procent

Update
Four Legends hier met Stephanie Kooijman. Foto Melanie Brevink-van Dijk
Na eerder deze maand een wedstrijd gereden te hebben in het ZZ-Licht, maakte Stephanie Kooijman met de KWPN-hengst Four Legends (v. Wynton) vandaag de overstap naar het ZZ-Zwaar. Dat debuut leverde op de Subtopwedstrijd in Maren-Kessel 69,43% op en was ruimschoots goed voor de winnende score. 

Stephanie Kooijman is heel tevreden over haar eerste optreden in de Subtop met Four Legends, die vorige maand gekroond werd tot winnaar van de KWPN Hengstencompetitie klasse Z. “Sinds die tijd is hij al weer heel veel vooruit gegaan. We hebben de oefeningen spelenderwijs aangeleerd en hij doet alles fluitend. Hij leert zo ongelooflijk snel”, looft Kooijman de zevenjarige hengst.

WK Ermelo

De amazone richt zich met Four Legends op het WK in Ermelo maar vindt dat er behoorlijk veel gevraagd wordt van de jonge paarden. “We gaan rustig kijken wat Four Legends aankan. Hij heeft een super instelling en ik hoef er geen uren op te zitten om hem iets aan te leren. Hij gaat vier keer per week van huis om te dekken bij Jacques Marée, dus hij heeft het behoorlijk druk. Zijn welzijn staat voorop en mocht hij aangeven dat het teveel wordt, dan laten we het WK-traject aan ons voorbij gaan.”

Koning

“Four Legends is een paard dat heel goed aangeeft wat ie wil. Hij geniet van het meegaan op wedstrijd. Bij Judy op stal wordt hij behandeld als een koning en dat verdient ie ook”, lacht Kooijman. “Hij is echt heel speciaal.”

De young riders-proef van Lotte Meulendijks en Welt Hill (v. Welt Hit II) was met 66,58% in het gecombineerde klassement goed voor de het rode lint, gevolgd door Diane Heymans die met Bailando (v. Tuschinski) 63,86% bijeen reed in het ZZ-Zwaar.

Zware Tour

Vienna Romp behaalde met 65,76% de hoogste score in de gecombineerde Zware Tour-rubriek. Zij debuteerde met Darshan (v. Vivaldi) in de Intermédiaire A, waarbij de piaffe en passage beloond werden met achten. Denise van den Dries kreeg voor haar Inter II-proef met Argo (v. Krack C) 65,53% en eindigde als tweede.


Lees ook:
Britt van de Wouw: ‘De eners floept ze er zo uit’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Lees ook