Ga naar hoofdinhoud

Stephanie Kooijman heeft weer een paard voor het hoogste niveau

Stephanie Kooijman, hier met met Winston. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat Stephanie Kooijman vorig jaar haar toppaard Winston (v. OO Seven) verkocht, had ze geen paard meer voor het hoogste niveau. Met Winters Charlston is daar nu verandering in gekomen. Kooijman is pas sinds korte tijd een combinatie met de tienjarige ruin en debuteerde vandaag op de Subtopwedstrijd in Rucphen met 67,01% winnend in de Intermédiaire A. 

Stephanie Kooijman rijdt Charlston nu zo’n twee weken op stal bij Judy de Winter. “Hij staat er pas heel kort en is in principe bestemd voor de verkoop. Judy zei: ga gewoon lekker gas geven zo zolang als hij er is. Ik heb er pas een paar keer opgezeten maar het ging zo makkelijk dat we een startkaart hebben aangevraagd en ons bijgeschreven hebben in Rucphen”, legt Kooijman uit.

Afstemmingsdingetjes

Charlston, die eerder Lichte Tour liep, werd beloond met hoge punten voor onder andere het uitstrekken, de zijgangen en de serie om de twee. “We hadden nog wel wat afstemmingsdingetjes maar eigenlijk ging de proef heel goed. Hij pakt het werk heel makkelijk op en je hoeft hem voor de passage maar één keer de hulp te geven en hij gaat gewoon door”,  vertelt Kooijman over de kwaliteiten van haar nieuwe troef.

Groot van de grond

De vos springt z’n wissels groot van de grond en werd voor de serie om de twee beloond met een acht. “De eners zijn toch een beetje persoonlijk per ruiter. Het was voor de korte tijd dat we samen zijn dan ook niet zo gek dat we daar een storing in hadden. Maar dat was het enige dat mis ging. Ik ken hem natuurlijk pas nauwelijks maar het is een super leuk en lief paard. Met het losrijden zette hij geen stap verkeerd en hij had veel vertrouwen.”

Overstap

De 23-jarige amazone richt zich nu via de Intermédiaire II op de overstap naar de Grand Prix U25. “Charlston kan vanuit stap makkelijk aanpiafferen en heeft heel goede piaffe passage-overgangen. Ik denk dat hij straks in de Inter II en hoger nog meer tot z’n recht komt en het zou mooi zijn als we van de zomer op het NK kunnen rijden.” Daarnaast start Kooijman de hengst Four Legends (v. Wynton) op de Subtopselecties in het ZZ-Zwaar en in de WK-selecties, Winters Sax (v. San Amour) en haar eigen Dibert (v. Vivaldi) in de Lichte Tour-selecties. “Het is druk maar daar tussendoor maak ik graag ruimte voor Charlston”, lacht de amazone.

Veelbelovend

De vosruin is een van de handelspaarden die bij Judy de Winter op stal staat. “Sommige paarden nemen we mee op concours maar lang niet allemaal. Ik denk dat Charlston veelbelovend is en daarnaast is Stephanie een wereldamazone die eruit rijdt wat erin zit. Dat is zo geweldig aan haar en het zou mooi zijn als ze met Charlston een combinatie kan blijven”, vertelt De Winter.

Tommie Visser

In de Grand Prix mocht Tommie Visser het oranje lint ophalen. Op zijn tweede wedstrijd met Tops Zoë (v. Negro) liep hij wat foutjes op en kwam de score uit op 67,70%. De gecombineerde rubriek Inter II en U25 werd gewonnen door Floor van Beek. Zij stuurde Wisconsin (v. Polansky) naar 60,52%. Monique te Lindert debuteerde met Linderts Dancing Dream (v. Valdez) in de Inter I en won met 65,13%.

Lees ook:
Kirsten Brouwer en Eye Catcher naar bijna 72 procent op Lichte Tour-debuut
Kirsten Brouwer: ‘Voor de eerste keer super tevreden over Ferdeaux’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook