Ga naar hoofdinhoud

Subtop: Marjan van der Jagt wint in Tolbert

Marjan van der Jagt met Radetzky. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
In Tolbert wonnen Marjan van de Jagt en de Houston-nakomeling Radetzky de klasse Midden Tour/Zware Tour met een score van 68.97 procent. In de Lichte Tour/Inter I nam Femke Beljon de eerste prijs in ontvangst en Ykje Baron was succesvol in de Prix St. Georges. Veronique Roerink hield in het ZZ-Zwaar de concurrentie ruim op afstand met de hoogste score van de dag.

Nipt met de overwinning ervandoor
Van der Jagt werd op de voet gevolgd door Miriam Hollander en Wilfonia (v. Gribaldi), die toch tweede werden met een score van 68.03 procent. Derde werden Margo Timmermans en de Metall-nakomeling Utah. Het duo kreeg voor hun vertoonde kunsten 67.07 procent van de jury.

Op de vierde plaats eindigden Nathalie van Herwijnen en Vabiola NVH (v. Indoctus) met een percentage van 64.38, gevold door Romy van der Schaft en de Lord Sinclair-nakomeling Seigneur 10 met een score van 64.11 procent.

Hoogste podiumplaats voor Beljon
Femke Beljon en Zeanine (v. Ferro) scoorden 66.78 procent met hun proef en beklommen de hoogste trede van het podium. Marloes Oosterhof en de Hamlet-nakomeling Uzarmus werden tweede met een percentage van 65.99 en met een verschil van slechts 0.20 procent werden Callista Leeuwerke en Santo’s Zhivago (v. Londonderry) derde.

Truusje Smeding en Puccini (v. Giorgio) werden vierde met 64.74 procent. De top vijf werd afgesloten door Ingeborg Klooster en de Brandus 345-nakomeling Lex oet oale Kloosterveen met een percentage van 64.01.

Welverdiend
De juryleden waren het unaniem met elkaar eens dat Ykje Baron en Wybren Van Ass (v. Maiko 373) eerste moesten worden in de Prix St. Georges. Met een score van 65.99 procent bleven zij Hennie Roffel en de San Remo-nakomeling Arcadia’s Ziron voor, die 64.34 procent verdienden van de jury. Derde in het klassement werden Laura Zwart en Tiemen (v. Yk Dark Ynte), door te dansen naar een score van 64.08 procent.

Vierde werden Daniella Smit en Rosa Fan Bangazathe (v. Brandus 345) met 64.01 procent, gevolgd door Marc-Peter Spahn en de Don Vino-nakomeling Cayenne die 63.05 procent scoorden met hun proef.

Beste dagscore
In het ZZ-Zwaar ging de overwinning met gemak naar Veronique Roerink en de Dreamcatcher-nakomeling Calibre. Het duo scoorde precies 70 procent en gingen met de overwinning en de beste dagscore aan de haal. Met Bolero (v. Uptown) behaalde Cecile Smit 65.43 procent en een tweede plaats. Anouk Noordman stuurde Zeronica (v. Talos) naar een percentage van 64.14, wat goed was voor de derde plaats.

Dirma Doll pakte met Amaretto (v. Sunny Boy) onder het zadel de vierde plaats met 63.57 procent. Kenna Bakker en de Santano-nakomeling Binck eindigden op de vijfde met een score van 63.43 procent.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook