Ga naar hoofdinhoud

Lara van Nek wint juniorendebuut: ‘Ik was al blij dat ik niet fout reed’

Lara van Nek, hier met Amazing Comeback. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Lara van Nek, die bij de Children en de pony's al geruime tijd behoorlijk succesvol is, maakte vandaag op de Subtopwedstrijd in Emmeloord een winnend debuut bij de junioren met Amazing Comeback (v. Negro). Hoewel de jonge amazone met scores van bijna 65%  en bijna 67% tevreden terug kan kijken op dit debuut, was ze zelf vooral opgelucht: "Ik was al blij dat ik niet fout reed, die proeven zijn natuurlijk nieuw en ik moest ze ook nog uit mijn hoofd rijden."

Officieel mag Van Nek nog tot het einde van het jaar bij de Children blijven rijden, maar aangezien ze daarna toch over moet stappen, besloot ze de stoute schoenen vast aan te trekken. “Het was een beetje onverwacht en we zijn ook pas sinds een week begonnen met de wissels, maar die lukten gelukkig goed”, vertelt Van Nek na afloop.

‘Aan blijven rijden’

“De proeven gingen op zich best wel goed en er zaten ook geen grote fouten in”, blikt Van Nek terug. “Maar ik moet er in de proef wel beter aan blijven rijden, dan is er ruimte genoeg voor verbetering.”

Gecombineerde rubriek

De junioren- en young ridersrubrieken waren samengevoegd en Van Nek, die op het EK in Italië vorige maand drie zilveren medailles won met Fariska (v. Vivaldi) bij de Children en eerder dit jaar het NK Children won met Amazing Comeback, won beide proeven unaniem. Brandy Bos eindigde met  Cadassa Finch (v. Johnson) in beide proeven op de tweede plaats. In de eerste proef, die Van Nek won met 66,985%, waarmee ze niet alleen de hoogste score neerzette in de rubriek, maar ook de hoogste score van de dag  in Emmeloord, kreeg Bos 63,529% voor haar YR-proef. In de tweede proef, waarin Van Nek 65,53% kreeg van de jury, kreeg Bos 62,426%.

ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar was de overwinning in de eerste proef unaniem voor de thuisrijdende Stefan Passchier met Infinity (v. Bordeaux). De zoon van de eigenaren van het Hippisch Centrum Noordoostpolder kreeg 65,071% van de jury. Het rode lint was voor Lotte Nefkens met Hello Goodbye (v. Fernando Torres) met een totaal van 64,286%.  De top drie werd in deze rubriek compleet gemaakt door Teresa van Wilgenburg met Habibi (v. Spielberg).

In de tweede proef was Marlous Booijink met Barrox (v. Jazz) met 63,286% goed voor de winnende score. Van Wilgenburg zat Booijink op de hielen en eindigde in deze rubriek op de tweede plaats met een score van 63%. Benjamin Bakker volgde met Beau Diddy (v. Oscar) op de derde plek met  een totaal van 62,214%.

Lees ook:
Nicolette de Jong sluit vakantie af met winnend Inter I-debuut

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook