Ga naar hoofdinhoud

Zusjes van Es hard op weg voor prolongatie Indoortitels

Winnaar L2 2018: Saskia van Es hier met Italo. Foto: Ingrid Truijens

Vandaag stonden de eerste proeven op het programma voor de klassen L2 tot en met ZZ-licht dressuur in de strijd om het Hippiade kampioenschap. De zusjes Saskia en Mascha van Es lijken hard op weg naar een prolongatie van hun titels die ze dit indoorseizoen behaalden. Saskia van Es stond in zowel in de klasse M1 als L2 op de eerste dag van de Hippiade aan kop. Oudere zus Mascha van Es ging als tweede door in de andere L2 rubriek.

Saskia van Es won de L2 proef met de vierjarige Jaccardo (v. Desperado). Deze combinatie scoorde als enige boven de 70% in deze ring. De tweede plaats was voor Emma van den Hooven gevolgd door Dirk-Jan van de Water.

In de andere groep was de eerste plaats voor Joyce van Opbergen met Ibiza (v. Desperado), die unaniem door de jury op kop werd te plaatst en werd gewaardeerd met een percentage van 74,556%. De gehele top drie bestaande uit Mascha van Es en Judith Pietersen scoorde boven de 70%.

Unanieme zeges in de M1

In de M1 boekten zowel Saskia van Es met Italo (v. Fürstenball) en Henriette Ruitenbeek met Going Top (v. Charmeur) een unanieme met ruim de 70%-grens overschreden.

De tweede stek werd bemachtigd door Margot Arkema en Anouk Ivits gevolgd door Nina van Mook en Bart Bax.

Britt Dekker door naar finaleproef

Geen zege, maar wel een ticket voor morgen bemachtigde Britt Dekker met Kingsley Eve (v. Veron) in de M2 met 65,556% en een zevende plaats. Haar grootste concurrenten zijn onder andere de winnaars van de M2-rubrieken Margreet Prosman en Floor Vos.

Prosman boekte bij Dekker in de ring de zege met Hublot (v. Apache). Met een totaal van 68,611% was dit geen unanieme zege, want de jury bij C zag de winnaar in de spectaculaire Hamilton (v. Apache) met Elisabeth Geluk in het zadel. Dit duo werd uiteindelijk derde. Inge Vogelzang mengde zich tussen Prosman en Geluk in.

In de andere rubriek ging de zege overtuigend naar Floor Vos met de pas vijfjarige Indiana-Linda DFV (v. Charmeur) met 73,167%. Mariëlle Oomen bezette de tweede stek en er was ook in deze rubriek een derde plaats voor Bart Bax.

Nog meer succes voor Van de Water en Van Opbergen

Dirk-Jan van de Water en Joyce van Opbergen waren allebei al succesvol in de klasse L2, maar later op de dag voegden ze mooie resultaten toe in de Z1. Van de Water won met Hokypoky (v. Zhivago) gevolgd door Bianca Koenen. Joyce van Opbergen  bezette de derde stek.

In de andere Z1 rubriek was er wat verdeeldheid onder de drie juryleden. Nummer twee Patty Hanssen werd zowel door de hoofdjury als bij de jury bij H op kop gezet, maar doordat de jury bij H duidelijk meer werd overtuigd door Fransje van der Meer met Histaria (v. United), die uiteindelijk de eerste positie in het klassement bezette. Hanssen volgde op de tweede plek en Annemiek van Venrooij werd derde.

Jeugdige amazones op kop in Z2

Op de Hippiade in Ermelo zijn Suzanne Kleijwegt en Floor van Manen goed van start gegaan door allebei de klassieke proef in de klasse Z2 te winnen. In de eerste groep kwam Kleijwegt met de Fidertanz-dochter Finnländerin KS uit op 72,11%, Van Manen en de Quaterback-zoon Gregor waren met 70,10% de beste combinatie in de tweede groep.

Esmee van Gijtenbeek mocht met Hot Chocolate (v. Apache) weeks na het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden weer afreizen naar Ermelo en zag haar proef beoordeeld worden met 71,42%, waarmee ze tweede werd achter Kleijwegt. De KWPN-hengst Hitmaker eindigde met Jennifer Sekreve in het zadel op de derde positie, de combinatie reed 69,95% bij elkaar.

Marlou de Ruyter en Gregwaard (v. Florencio) veroverden met 69,02% de tweede plaats in de andere Z2-groep. Esmee Janssen reed Hummer naar plaats drie. De Andretti-zoon werd eerder aangewezen als derde reserve voor het WK Jonge Dressuurpaarden en liep nu naar 68,19%. Voor de nummers twee van de Pavo Cup, Dinja van Liere en Hartsuijker (v. Johnson), is er net geen kür. Zij vielen met 66,57% net buiten de prijzen.

Okkema en Van Liere naar koppositie Koningsrubriek.

In de hoogste klasse, de ZZ-licht, werden de kopposities bezet door Dinja van Liere met Duval’s Sir Rollo (v. Romanov) met 67,905% en Jeroen Okkema in het zadel van de Lord Leatherdale-nazaat Hyatt met 70,095%.

Twee kopposities waren er voor op de tweede plek geplaatste Kenna Bakker met Merskens Ginfonia KB (v. Oscar). Ook in de andere ring werd de nummer twee Olga Boucher met Houdini la Haya (v. Krack C) door één jurylid als beste bevonden.

De derde plaatsen in de ZZ-Licht waren voor Romy Kat en Marijke de Geus.

Lees ook

https://www.horses.nl/sport/britt-dekker-mn-hele-leven-nog-nooit-zo-zenuwachtig/

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook