Ga naar hoofdinhoud

Teamgoud dressuur lijkt buiten bereik

Imke Schellekens-Bartels Olympische SpelenNa het behalen van een score van 69,625% door Hans Peter Minderhoud en 70,875% door Imke-Schellekens Bartels lijkt het winnen van de gouden teammedialle een bijna onmogelijke zaak. ,,Ik ben bang dat de wedstrijd beslist is", vertelt Imke Schellekens-Bartels aan Horses.nl-verslaggever Fabian Brockötter.

,,Doordat Sunrise de tong over het bit stak, verloor ik de nodige controle in het zigzagappuyement”, vertelt de hevig teleurgestelde amazone. ,,Dan krijg je aftrekpunten terwijl je met die oefening anders bonuspunten kunt rijden.” Na de appuyementen kreeg Imke Sunrise weer goed onder controle, maar ze kon wel merken dat haar paard last had van de warmte en er daardoor minder hard aan trok dan normaal. ,,Voor aanvang van de wedstrijd voelde ik me heel zeker, maar de proef is bepalend.”

Over de kans op een medaille is ze realistisch. ,,Duitsland verslaan wordt nu lastig, Anky moet morgen heel goed rijden willen we in aanmerking komen voor een medaille.” Na de proef kreeg Imke een omhelzing van moeder Tineke. Een omhelzing die ze goed kon gebruiken.

Opvallend laag was de jurering van het Duitse jurylid Gotthilf Riexinger, hij bedeelde de combinatie slechts 68,333% toe. Op CHIO Rotterdam ontstond eerder dit jaar commotie omdat Riexinger de proeven van de Nederlandse combinaties steevast lager beoordeelde dan zijn collega-juryleden.

Fabian Brockötter exclusief voor Horses.nl vanuit Hongkong.

Lees ook:
Foto’s: Imke voorlopig tweede in olympische Grand Prix
Foto’s: Hans Peter Minderhoud rijdt 69,625% in Grand Prix

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook