Ga naar hoofdinhoud

Thalia Rockx en Esmee Donkers op twee en drie bij Young Riders

Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

In de Team Test voor Young Riders in Lier kwamen enkele Nederlandse combinaties met succes aan start. Thalia Rockx en de Florett As-nakomeling Verdi de La Fazenda scoorden 71,14% en eindigden daarmee op de tweede plaats. Esmee Donkers en de Sir Donnerhall I-merrie Chaina reden naar het derde resultaat met hun score van 70,70%. De Duitse Alexa Westendarp pakte met haar winnende score van 71,84% de eerste plaats met de Diamond Hit-ruin Der Prinz 4.

De plaatsing van Thalia Rockx en de Grand-Prix ruin Verdi de La Fazenda was niet unaniem. Zo stond de jonge amazone bij jury H vijfde, bij jury C op de tweede plaats en bij jury B aan kop. Wel zaten de juryleden qua score dicht bij elkaar. Uiteindelijk werd ze door Alexa Westendarp naar de tweede plaats verwezen. Esmee Donkers stond met haar score van 70,70% bij alle drie de juryleden op de derde plaats.

Vier en vijf

De Britse Rebecca Jane Edwards kwam met Ufano uit op een score van 69,12% en werd daarmee vierde. De Duitse Ann-kristin Arnold verscheen met Rio de Janeiro 21 in de ring en noteerde 68,86% en bezette daarmee de vijfde plaats.

Andere Nederlandse combinaties

Mercedes Verwey kwam ook aan start in deze rubriek en reed naar het zesde resultaat met een score van 68,026% met de Sandro Hit-hengst Vian Sandro. Yoeki Bos zadelde de schimmel Winnetou en eindigde op de negende plaats dankzij haar score van 66,66%. Skylar Bos en de Gribaldi-nakomeling Black Boy noteerden 65,96% en werden daarmee elfde.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook