Ga naar hoofdinhoud

Thamar Zweistra slaat dubbelslag, Conquest tikt 70 procent aan

Thamar Zweistra met Oldi. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Thamar Zweistra deed vandaag goede zaken op de Subtopwedstrijd in Velsen-Zuid. In het zadel van Oldi (v. Swagman) won de amazone de Intermédiaire I met 65,71% en in de Grand Prix boekte ze met Hexagons Conquest (v. Rubiquil) een nieuw persoonlijk record van 70,60%. De hoogste score van de dag werd neergezet door Manon van Hylckama Vlieg. Zij reed Kingsley Archibald (v. Krack C) naar 70,72% in de Intermédiaire II.

“Conquest was lekker fris vandaag en super fanatiek. We hebben er thuis op geoefend om alles wat vloeiender aan elkaar te krijgen en dat lukte nu al veel beter in de proef. Hij heeft een hele mooie actieve passage en wissels waar hij makkelijk achten voor krijgt”, aldus een trotse Thamar Zweistra over haar Grand Prix-proef met de tienjarige Rubiquil-nazaat.

Van Weering scoort nieuw record

Valentijn van Weering hield de tweede prijs in eigen huis. Met zijn Oldenburger hengst VarioHippique’s First Class (v. Florencio) scoorde hij een nieuw persoonlijk record van 65,25%. “We waren nog steeds niet foutloos maar hebben de grens van 65 procent behaald”, aldus Van Weering die naast een aantal onvoldoendes ook een hele rits hoge cijfers op zijn protocol had. Shanda de Boer en Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) volgden met een score van 63,95% op de derde plaats.

Vergunst en Van Engelen

Voor de klasse ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma. Met een score 64,71% noteerde Serena Vergunst in de eerste proef de hoogste score. Zij reed Zigeuner (v. Royal Dance) naar 64,71%. In de tweede proef werd dit duo tweede met 64,79%. Deze proef kwam op naam van Lotte van Engelen. Haar eigen fokproduct Experience (v. Johnson) debuteerde vandaag in de Subtop en liep gelijk de winnende score van 66,29% bijeen.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Shelby Spierenburg boekt eerste LT-zege: ‘Lieveheersbeestje op Champ heeft geluk gebracht’
Mercedes Verweij wint yr-debuut met Uphill: ‘Nu ervaring gaan opdoen’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook