Ga naar hoofdinhoud

Theodorescu: ‘Langehanenberg en Damon Hill verdienden het te winnen’

Foto Lonneke Ruesink
Duitsland was vandaag heer en meester in de landenwedstrijd dressuur in Aken. Helen Langehanenberg voerde individueel het klassement ruimschoots aan met Damon Hill. Bondstrainer Monica Theodorescu: "Ze verdiende het echt om vandaag te winnen. Ik heb echt genoten van haar rit. Het was een fit en harmonieus geheel."

Langehanenberg reageerde zelf ook enthousiast. “Hij gaf een geweldig gevoel. Hij was fris en wilde ervoor gaan. Het was heerlijk om hem te rijden. Ik had er plezier in en hij volgens mij ook.” Damon Hill mag na Aken van een korte pauze genieten voordat Langehanenberg hem weer oppakt voor de opbouw richting het EK in Herning.

Anabel Balkenhol was met Dablino volgens Theodorescu de grootste verrassing. In elk geval voor de jury en het publiek. “Ze kon de kwaliteiten van haar paard laten zien. Ik ben heel blij voor haar. We geloofden altijd al in deze combinatie en vandaag konden ze het laten zien.” Dit beaamde ook Balkenhol. “Ik was heel blij met mijn rit. Ik ga zeker proberen om dit zaterdag in de Special weer te laten zien.”

Klik hier voor een fotoserie.
Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier alles over CHIO Aken.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook