Ga naar hoofdinhoud

Ticket Jumping Amsterdam voor Geert-Jan Raateland

Update
Geert-Jan Raateland, hier met Crespo. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl
In de Prix St. Georges op de Subtopwedstrijd in Delft viel een felbegeerd startbewijs voor Jumping Amsterdam te verdienen. Een flink aantal topcombinaties gingen de strijd aan, die met een unanieme zege en een score van 72,52% gewonnen werd door Geert-Jan Raateland en zijn hengst Don Bravour (v. Painted Black).

“We waren vandaag foutloos en ik kwam al heel tevreden de proef uit”, vertelt Geert-Jan Raateland die als zesde van start ging. “Na mij moesten er nog veel goede combinaties rijden en ik had totaal niet verwacht dat ik zou winnen. Het galopgedeelte was beter dan de laatste wedstrijden. Met Nicole (Werner, red.) hebben we gewerkt aan de pirouettes en die leverden nu 8,5-en en negens op. Die tellen dubbel dus dat tikt lekker aan”, lacht de ruiter.

Emmelie Scholtens sluit aan

In de sterke kopgroep eindigde Emmelie Scholtens als tweede. Ze reed de hengst Desperado (v. Vivaldi) naar een score van 72,30%. Lynne Maas is al verzekerd van een startplek op Jumping Amsterdam, die ze vorige maand met haar Jazz-merrie Electra verdiende. Met haar andere Lichte Tour-paard Eastpoint (v. Westpoint) reed ze 69,93% bijeen wat de derde plek betekende. Patrick van der Meer maakte met Majestic Chinook (v. Vivaldi) zijn debuut in de Lichte Tour, dat goed was voor 69,47% en de vierde prijs.

Hippiade-kampioen wint ZZ-Zwaar

Deborah Dollee maakte met haar eigengefokte Alibi (v. Ferro) haar debuut in het ZZ-Zwaar en won gelijk met 66,64%. Afgelopen zomer won het duo de titel in het ZZ-Licht op de Hippiade. Young rider Kaylee Gouda eindigde als tweede. Ze reed haar Vivaldi-zoon Don Juan naar 66,57%.

Logutenkova eigen concurrent

In de Zware Tour was Inna Logutenkova vooral concurrent van zichzelf. De in België gevestigde amazone uit Oekraïne won de Grand Prix met 69,70%. Dat deed ze in het zadel van haar Olympiadepaard Don Gregorius (v. Don Cardinale). Met Flemmingh-nazaat Fleraro eindigde ze met 64,05% als tweede. Danielle van Mierlo werd voor haar proef met Ucento (v. Metall) beloond met 63,55% en het witte lint.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook