Ga naar hoofdinhoud

Ticket Jumping Amsterdam voor Thamar Zweistra

Thamar Zweistra

In Emmeloord ging zaterdag de strijd om startbewijzen voor Jumping Amsterdam van start. In een sterke groep ruim 30 combinaties streden hiervoor in de Prix St. Georges. Het felbegeerde startbewijs was uiteindelijk voor Thamar Zweisra, die met Oldi 67 (v. Swagman) 68,95% noteerde.

De strijd om het ticket voor Jumping Amsterdam was bloedstollend spannend. De deelnemers waren zeer aan elkaar gewaagd in de Prix St. Georges. Uiteindelijk kwam Thamar Zweistra met Oldi 67 als winnaars uit de bus. Met één punt minder eindigde Britt van der Panne met haar Tuschinski-nakomeling Atink. Zij werden op de voet gevolgd door Ilse van Cranenbroek met de pas zevenjarige Emerald S (v. Ampère). Diana Boer en Hot Fever V  (v. Donnermann) mochten met een score van 68,29% de vierde prijs ophalen. De vijfde prijs was voor Ingrid Gerritsen met de KWPN-goedgekeurde hengst Valdez (v. Houston). Zij noteerden een score van 67,96%.

Juryverschillen

De gecombineerde Grand Prix/Intermédiaire II kwam op naam van Wilco Kats. Met Rhodium-nazaat Witte van Moort’s Wonder noteerde hij 66,10% met zijn Grand Prix-proef. Vorige week won de combinatie ook al de Grand Prix in Soest. “Vorige week ging het heel lekker. Nu merkte ik dat ik zelf iets minder geconcentreerd was, maar ik ben weer heel blij”, aldus een enthousiaste Kats. “Witte van Moort’s Wonder is ene paard met een super instelling en hij doet altijd weer zijn best.”
Ook de tweede en derde plaats gingen naar een Grand Prix-combinatie. Tweede werd Linda van der Hauw-Jansma met Horses2Fly Tiadette LN (v. Gribaldi) met 65,95%. Plaats drie was voor Hester Bischot en Trovador Raposa (v. Ofensor) met 65,25%. Ze had te kampen met een verschil van inzicht tussen beide juryleden. Het ene jurylid plaatste haar op de eerste plek. Beide de andere stond ze derde.
“Jammer, maar daar kun je niks aan doen. Dat hoort er toch een beetje bij”, reageert ze.
Over haar proef vertelt ze verder: “Ik had er wel een goed gevoel over, maar het kan ook nog beter. In de passage kwam hij af en toe achter op twee benen en dat kost toch punten. We waren lange tijd niet gestart en hebben vooral shows en demo’s gereden. Dat is toch heel anders, dus we moeten er weer even in komen.”

Weer Jennifer Sekrève

In het ZZ-Zwaar was het weer Jennifer Sekrève die twee keer het oranje lint in ontvangst mocht nemen. Met San Siro (v. San Amour) noteerde ze bijna 72% en ruim 66%. Afgelopen woensdag debuteerde de combinatie op dit niveau al met twee zeges, toen met 70% en 66%.
“De eerste proef ging echt heel fijn en vloeiend en hij stond er heel mooi aan. De tweede proef ging ook heel erg goed, weer beter dan mijn tweede proef van woensdag. Ik ben er echt heel blij mee”, vertelt Sekrève.

“De juryleden vinden het beeld heel mooi, maar het doet nog iets groen aan. Daar is dus nog zeker winst te behalen. Het was een super week zo. Ik wilde het twee keer proberen op dit niveau en dat is heel goed uitgepakt. Nu mag hij eerst even kort vakantie”, besluit ze.

Klik hier voor alle uitslagen. 

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook