Ga naar hoofdinhoud

Tijssen in zijn nopjes met Lichte Tour-prestatie Zaragossa

Zhivago, vader van Genie

John Tijssen behaalde afgelopen zondag op de Subtopwedstrijd in Ermelo de hoogste score in de Lichte Tour. Met de schimmelruin Zaragossa (v. San Remo) verdiende Tijssen 73,36%, ruim voldoende voor de overwinning. John Tijssen was helemaal in zijn nopjes: “Het ging echt heel fijn en de punten pakten ook heel goed uit."

Vorig jaar debuteerde de nieuwe combinatie met scores boven de zeventig procent in de Lichte Tour. Daarna bleef het duo steeds steken op 66-68%. “Ik wilde het steeds te goed doen en legde mezelf teveel druk op. Zondag ben ik met een andere instelling de ring in gegaan. Ik wilde gewoon een fijne proef rijden en heb me niet meer druk gemaakt om de score die ik dan zou halen.” Die tactiek werkte.

Theo Hanzon verscheen na driekwart jaar weer met de dekhengst IPS Zhivago (v. Krack C) in de ring en mocht met 72,30% de tweede prijs ophalen. Nog een hengst, Wonderboy DDH (v. Welt Hit II), werd onder Bart Veeze met een score van 72,17% derde.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook